Tamm vaidlustas kandidaatide esitamise korra (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Tamm.
Jüri Tamm. Foto: Radar

EOK. Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks kandideeriv Jüri Tamm tellis õigusbüroolt EOK põhikirja hinnangu, mille põhjal leiab, et iga EOK liige võib presidendikandidaatide ülesseadmisel anda rohkem kui ühe hääle. EOK täiskogu kinnitatud valimiskord aga välistab sellise võimaluse. 

«Me ei vaidle pisiasja teemal. Tegu on vägagi põhimõttelise küsimusega – vaatamata sellele et igal MTÜ-l on õigus kehtestada omad reeglid. Me ehitame õigusriiki! Fair Play on selle osa!» kirjutas Tamm EOK peasekretärile Siim Suklesele ja mõnele kaaskandidaadile saadetud kirjas.

Tamm tugineb õigusbüroo hinnangule, et mingeid piiranguid kandidaatide esitamisel pole. «Väita, et igal EOK liikmel on õigus üles seada ainult 1 presidendikandidaat, on ekslik. Väita vastupidist tähendaks oluliselt piirata EOK liikmete valikuvabadust ning ei oleks demokraatlikus ühiskonnas aktsepteeritav,» seisab hinnangus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles