Video: Andres Toobal selgitab tõstmise põhialuseid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Toobal.
Andres Toobal. Foto: Tairo Lutter

Eesti Koolispordi Liit koostöös Eesti Võrkpalli Liiduga avaldab järjekordse võrkpalli interaktiivse õppeprogrammi videoklipi. Sel korral on tähelepanu all võistkonna sidemängija põhitegevus ehk tõstmine.

Sidemängijat nimetatakse tihti võistkonna ajuks ja treeneri käepikenduseks väljakul. See tuleneb sellest, et just tema otsustab, kust võistkond ründab. Sidemängija ründajate palliga «toitmist» nimetatakse tõstmiseks ja sellest räägib täpsemalt rahvusmeeskonna sidemängija Andres Toobal, kirjutas volley.ee.

«Võrkpallis on eduka rünnaku eelduseks hea tõste. Tõstmine on nagu tavaline ülevalt sööt, kuid siin on paar nüanssi, mida tasuks tähele panna,» lausus ta. Millised need nüansid on, seda saab õppida juba videost.

Eesti Koolispordi Liidu presidendi Lauri Luige sõnul on antud programm saanud väga positiivse tagasiside õpetajatelt üle Eesti. «Oma töös kohtun paljude õpetajatega ning nende sõnul on olnud klipid abiks tundide ettevalmistamisel. Samuti on õpilastel hea iseseisvalt harjutada, vaadates enne videoklippe,» sõnas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles