Eesti tennisemeeskond alistas Kreeka ja mängib koha eest II liigasse Moldovaga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Eesti Tennise Liit

Täna jõudsid lõpule tennise Davis Cupi alagrupimängud, Eesti jõudis kolme kindla võiduga poolfinaali, kus vastaseks on Moldova. Teises poolfinaalis mängivad Küpros ja tänase hilisõhtuse matši võitja Iirimaa või Makedoonia. Homsetes matšides otsustatakse, kes tagavad pääsu järgmisel aastal II liigasse.

Täna oli Eesti vastaseks Kreeka, kes meie koondisele sarnaselt oli alagrupis üle nii Liechtensteinist kui Kosovost.

Esimeses mängus oli Kenneth Raisma vastaseks Christos Antonopoulos. Mõlemad nad on 17-aastased ja eakaaslaste duellis ei andnud Raisma vastasele võimalust ja võitis mängu kiirelt 6:1, 6:0. Teises kohtumises olid vastamisi Jürgen Zopp ja Ioannis Stergiou. Meie esireket võitis kindlalt 6:0, 6:1.

Paarismänguks saatis kapten Ekke Tiidemann väljakule eile väga hästi toiminud duo Jürgen Zopi ja Mattias Siimari. Eestlased lõpetasid ka selle mängu tulemusega 6:0, 6:1.

Alagrupi võit viis Eesti homsesse poolfinaali, kus nende vastaseks on Moldova. «Mängud lihtsad ei saa olema,» tõdes koondise kapten Ekke Tiidemann. «Olen nende esireketi Radu Alboti mängu siin Tallinnas jälginud. Ta ise eriti mängu ei ehita, aga tagasiajamises on väga osav,» täpsustas Tiidemann

 Jürgen Zopp lisas, et on treeningutel Raduga mänginud, aga võistlustel kohtunud ei ole. «Kergelt midagi ei tule, ma ei saa alahinnata vastast, kes minust edetabelis 30 kohta eespool on,» ütles ta. «Ta on väga visa mängija.»

Koondise kapten Tiidemann lisas veel: «Selguseta on, kes moldovalastest mängib esimest mängu. Alagrupimängudes käisid erinevatel päevadel väljakul hoopis kolmas ja neljas reket (mõlemad ATP edetabelikohata). Võibolla on neil taktika hoida kõvem mees poolfinaaliks.»

Kui tuleb mängida otsustav paarismäng, siis on võrdsed võimalused edasi pääseda mõlemal koondisel. Radu Albot on häid tulemusi näidanud just paarismängus. Möödunud kevadel võitis ta paaris serblase Dusan Lajoviciga ATP Istanbuli turniiri. Kolmel viimasel Grand Slamil on ta pääsenud paarismängus põhitabelisse.

Päeva üks põnevaimaid mänge toimus keskpäeval, kui kohtusid Küprose ja Montenegro esireketid. 24aastane Ljubomir Celebic (ATP 627.) osutas Marcos Baghdatisele visa vastupanu, ligi kaks tundi kestnud mäng lõppes siiski Baghdatise võiduga 6:4, 7:6(4).

Homme algavad mängud Tere tennisekeskuses kell 12, kui peaväljakul on vastamisi Küpros ja B-alagrupi võitja. Marcos Baghdatise mängu saab näha kella ühe paiku. Eesti koondise mängude algus on kell 16. Mängitakse kolm mängu: esimesena kohtuvad koondiste teised paigutused, seejärel esireketid ning matši lõpetab paarismäng.

«Iga päevaga on publikut saali rohkem tulnud. Loodame, et homme on täismaja ja tugev poolehoid aitab Eesti poisid võidule,» ütles võistluste direktor Riho Kallus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles