Lessing ja Kõiv pääsesid homsesse jälitussõitu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing.
Roland Lessing. Foto: Tairo Lutter

Täna laskesuusatamise MMil sõidetud 10 km sprindivõistlusel sai Roland Lessing parima eestlasena 37. koha, kohe tema järel 38. ajaga Kauri Kõiv. Lessing jõudis finišisse ajaga 27.20,5 (+1.45,1 0+1). Kõivu finišiaeg 27.21,7 (+1.46,3 0+0).

Sprindietapi võidu võttis tiirudest puhaste paberitega väljunud Martin Fourcade (FRA), kes jõudis finišisse ajaga 25.35,4. Tema järel 26,9 sekundilise kaotusega Norra vanameister Ole Einar Björndalen (0+0). Pronks Sergei Smenovile (UKR), kaotus Fourcade’ile +27,6.

«Oli raske sõit, ootasin veidi kergemat, aga sain finišisse ära,» vahendas Lessing võistlusjärgseid muljeid. «Püstitiirus selle esimese möödalasu, mis ma tegin, liiga kauaks jäin sihtima ja tuligi möödalask ära,» rääkis Lessing, kes sel hooajal on enda sõnul laskekindlust juurde saanud. «Olen lamades laskmisel saanud kindlust juurde. Oleme Askoga (Asko Nuutinen-toim) teinud head tööd ja olen lamades laskmises edasi läinud. Üks möödalask on minu kohta väga hea,» võtab Lessing sõidu kokku.

Tiirudes eksimatult lasknud Kõiv on laskmisega rahul, kuid sõidukiirusega ise rahule ei jäänud. «Laskmine tõepoolest õnnestus, aga kui sõit ikka ebaõnnestub, siis päris rahul olla ei saa. Homme aga stardin vanameistri tuules ja nagu täna, annan ka homme endast maksimumi,» sõnas Kõiv.

Esimeses tiirus ebaõnnestunud, kuid püstitiirus eksimatult lasknud Kalev Ermitsale täna ajaga 28.10,1 (+2.34,7) 63. koht. 

Meeste 12,5km jälitussõit on kavas homme Eesti aja järgi kell 14.30. Otseülekanne Kanal12 ja Postimees.ee vahendusel. Eesti meestest stardivad homme Roland Lessing ja Kauri Kõiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles