Ujumise Eesti karikavõistluste avapäev pakkus palju põnevaid duelle

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee (vasakult), Martti Aljand, Martin Liivamägi
Martin Allikvee (vasakult), Martti Aljand, Martin Liivamägi Foto: Eesti Ujumisliit

Täna said Tartus alguse ujumise Eesti karikavõistlused, kus tihedas konkurentsis selgitatakse välja vabariigi parim ujumisklubi. Võistluse avapäeva järel juhib karikavõistlusi TOPi Ujumisklubi.

Tihedat konkurentsi oli Eesti karikavõistlustel näha juba avaalal, kus naiste 50 meetri vabatehnikas võitlesid esikoha nimel Tess Grossmann ja Kertu Ly Alnek. Põnevast heitlusest väljus võitjana Kalevi Ujumiskooli esindav Grossmann, kes läbis distantsi ajaga 26,39.

«Soovisin ujuda veidi kiiremini, aga võib ka tänase ajaga rahule jääda,» sõnas Grossmann. «Vorm on ootuspärane, sest tippvormi soovin jõuda kahe kuu pärast toimuvaks Londoni EMiks.» Teise koha sai Ujumise Spordiklubi esindaja Kertu Ly Alnek (26,70) ja kolmandale kohale ujus TOPi Ujumisklubi esindaja Katriin Kersa (27,62).

Meeste samal distantsil oli võidukas Audentese Spordiklubi esindaja Pjotr Degtjarjov (23,58). «Arvan, et võin avapäevaga rahule jääda,» sõnas Degtjarjov. «Täna oli pärast Tartusse sõitu selline kange tunne, aga loodan, et homme on juba parem.» Teine ja kolmas koht läksid Spordiklubi Garant ujujatele Vladislav Pasurinile (24,11) ja Daniel Zaitsevile (24,24).

Tasavägine võistlus peeti maha ka naiste 200 meetri kompleksujumises, kus esikoha eest võistlesid Maria Romanjuk ja Margaret Markvardt. Põnevast heitlusest tuli võitjana välja möödunud aasta parimaks naisujujaks valitud Romanjuk, kes läbis distantsi ajaga 2.21,23.

«Võib öelda, et ma lausa nautisin seda võistlust,» sõnas 26 sajandikuga oma isiklikku rekordit parandanud Romanjuk. «Sellele tulemusele andis kindlasti kaasa hea konkurents.» Teise koha saanud TOPi Ujumisklubi esindaja Margaret Markvardt kaotas võitjale vaid ühe sajandikuga. Kolmanda koha sai Katrin Zaitseva (2.29,60) Tartu Ujumisklubist.

Möödunud aasta Eesti parimaks meesujujaks valitud Martin Liivamägi teenis Kalevi Ujumiskoolile alavõidud nii 100 meetri rinnuli- kui ka 200 meetri kompleksujumises. «Graafik oli tihe, aga ma suutsin omad asjad ära teha,» lausus Liivamägi. «Treeningvõistluseks on see väga hea võimalus, et võistelda Eesti parimatega.»

Eesti karikavõistluste esimene võistluspäev järel juhib klubide arvestuses 206 punktiga TOPi Ujumisklubi. Spordiklubi Garant jääb liidrist maha vaid nelja silmaga. Kolmandal positsioonil on 189 punkti teeninud Audentese Spordiklubi.

Ujumise Eesti karikavõistlused jätkuvad juba homme hommikul kell 10.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles