Tänak: sõidame piiri peal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Mehhiko rallil kolmanda päeva järel kuuendat kohta hoidev Ott Tänak tunnistas pärast 16. kiiruskatset, et kihutavad koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga piiri peal. Päeva jooksul antud kommentaaridest selgub, et DMACKi rehvid pole seekord loodetud tasemel olnud.

Tänak ja Mõlder hoiavad 19. kiiruskatse järel üsna kindlalt kuuendat kohta, nii nende ees kui taga on umbes kaks minutit tühja maad. Kiiruskatsete ajad jäid eestlastel laupäeval peamiselt seitsmendaks või kaheksandaks, ainus erand oli üks publikukatse, kus DMACKi meeskond Dani Sordi järel teise aja välja sõitis.

«Sõidame piiri peal,» ütles Tänak pärast 16. kiiruskatset, kus ta sai kirja seitsmenda aja. Asjaosaliste kommentaaride põhjal võib aimata, et kõrgema koha jahtimist takistavad rehvid.

«Mulle meeldis see katsumus. Temperatuur on kõrge ja rada on väga libe,» tunnistas ta pärast 15. katset. Päeva esimeses pooles ütles Tänak ralliraadiole: «Tegime puhta sõidu, kuid meil oli vähe pidamist» ja «Pidamine on väga-väga kehv. Keeruline on sõita, kuid teeme oma tööd.»

Ralli jätkub täna kell 16.03.

Seis 19. kiiruskatse järel: 1. Latvala, 2. Ogier +1.35,7, 3. Sordo +2.40,4, 4. Östberg +4.48,8, 5. Paddon +5.42,1, 6. Tänak +7.50,5, 7. Prokop +9.23,5

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles