Latin ja Kivioja tegid soliidsed hooaja avastardid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Latin
Aleksander Latin Foto: triatlon.ee

Rio olümpiapiletit ihkavad triatleedid Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja alustasid tänavust triatlonihooaega võistlustega Araabia Ühendemiraatides ja Austraalias. MM-sarja avaetapil Abu Dhabis saavutas kõrges konkurentsis võistelnud Latin 28. koha, samas kui Kivioja näitas kontinentaaletapil Wollongongis kaheksandat tulemust.

Mõistagi oli triatlonimaailma tähelepanu koondunud ennekõike Abu Dhabi võistlusele, mis on kümne-etapilise MM-sarja World Triathlon Series esimeseks stardiks. Et WTS sarja võistluste starti pääseb reeglina vaid 65 maailma edetabeli paremat, tähendab see osalejatele ühtlasi ka kopsakamaid auhindu ja punktisaaki.

«Tegemist on triatlonimaailma tippsarjaga, kust võtab osa absoluutne paremik, ning korraldus ja õhkkond on seetõttu hästi kõrgel tasemel,» rääkis Latin vahetult enne võistlust. «Kui triatlonis võistlussarjade tasemeid võrrelda, siis hetkel on minu jaoks hea tulemus Top 10 koht kontinentaaletapilt, Top 20 koht MK-etapilt ning Top 30 koht WTS sarja etapilt.»

Sedapuhku suutiski Latin Abu Dhabis näidata oma rahuloluskaalale vastavat tulemust, saades MM-sarja avaetapilt kirja 28. koha. Head tööd tegi Latin eelkõige rattarajal, mis oma profiililt oli küll tasane, ent samas äärmiselt tehniline.

Just rattarajal õnnestus eestlasel ujumises kaotatud sekundid tagasi võita ning ühtses peagrupis 10 kilomeetrisele jooksuetapile suunduda. Lõppajaga 1:49.08 finišeerinud Latin sai kokkuvõttes kirja 28. aja, võistluse võitis tugeva jooksu teinud hispaanlane Mario Mola.

Võistlusjärgses intervjuus ütles Latin, et jäi sooritusega üldjoontes rahule. «Suutsin kogu võistluse vältel tugevalt pingutada ja ühtki ärakukkumist ei toimunud. Ujumises kaotasin liidritele 35 sekundiga, mis jättis võimaluse rattaetapil vahe tasa teha. See ka õnnestus ja peagi moodustus suurem grupp. Kellelgi rattaetapil ohtlikku äraminekut teha ei õnnestunud ja paraku liidrite hulgas mitmed mehed töö tegemist enda õlule võtta ei soovinud. Seega gruppi lõhkuda ei õnnestunud ning jooksuetapile suundutigi minimaalsete vahedega.»

Lisaks Latinile tegi täna varahommikul hooaja avastardi ka teine eestlasest olümpialootus Kaidi Kivioja, kes lõpetas Okeaania karikaetapi Austraalias, Wollongongis, korraliku kaheksanda kohaga. Etapivõit läks oodatult viimase kahe aasta maailma parimale naistriatleedile, ameeriklanna Gwen Jorgensenile, kes sarnaselt Kaidile WTS sarja avaetapil Abu Dhabis ei osalenud.

«Keskpärane ujumine, tugev ratas, väga hea jooksu algus, mille rikkus kahjuks pistmine,» võttis Kivioja lühidalt oma tänased päevasündmused kokku. «Protokollis on küll kaheksas koht, aga olen sellega rahul. Nägin, milline on hetkel mu vorm ja mida on vaja veel parandada.»

Sprindidistantsi ajaga 57.29 läbinud Kivioja kaotas võitjale Gwen Jorgensenile lõpuks 2 minuti ja 7 sekundiga.

Mõlemad Eesti triatleedid teevad järgmise võistlusstardi juba tuleval nädalavahetusel Mooloolaba maailmakarikaetapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles