42-aastane Bjørndalen jõudis järjekordse medaliga uhke tähiseni (3)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen Oslo MMil poodiumil.
Ole Einar Björndalen Oslo MMil poodiumil. Foto: SCANPIX

Täna laskesuusatamise MMil meeste jälitusssõidus hõbemedali võitnud 42-aastase Ole Einar Bjørndalenile oli autasu kokkusattumusena MMidelt järjekorras 42. medal.

«Oli väga vahva võistlus! Tahtsingi medalite arvuga vanusele järgi jõuda. Aga see oli ka maksimum, milleks ma täna võimeline olin,» rääkis Bjørndalen pärast võistlust Norra rahvushinghäälingule ja kiitis prantslast Martin Fourcade'i, kes teenis MMil juba kolmanda järjestikuse kulla.

Fourcade lasi viimases tiirus kaks lasku mööda ja Bjørndalenil tekkis väike võimalus, aga ka norralane jättis ühe märgi üles. «Tahtsin lasta võimalikult kiiresti. Võib-olla oleks aeglasema laskmise puhul kõik märgid alla saanud. Aga oleks võinud ka halvemini minna,» meenutas Bjørndalen viimast tiiru.

Bjørndalen on MMidelt kogunud 19 kuldmedalit, 13 hõbemedalit ja üheksa pronksmedalit. Olümpialt on tal kaheksa kulda, neli hõbedat ja üks pronks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles