NBA läbi aegade suurim üllatuspomm: Lakers alistas Warriorsi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Lakersi legend Kobe Bryant heitlemas Stephen Curry'ga.
Los Angeles Lakersi legend Kobe Bryant heitlemas Stephen Curry'ga. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA kaotas põhihooaja võitude rekordit jahtiv Golden State Warriors võõrsil üllatuslikult läänekonverentsi kõige nõrgemale meeskonnale Los Angeles Lakersile koguni 95:112.

Warriorsi võiduprotsent oli enne tänast kohtumist 91,7 ja Lakersil 19 protsenti. Põhimõtteliselt saab Lakersi võitu nimetada ka NBA läbi aegade suurimaks üllatustulemuseks, sest tegu oli suurima võiduprotsentide vahega, kus eeldatav autsaider suutis favoriiti võita.

Warriorsi vedasid alt kaugvisked, mida tabati 30st vaid neli, lisaks tehti 20 pallikaotust Lakersi 11 vastu. Eriti hädas oli Warriorsi suurim korvikütt Stephen Curry, kes tabast 10st kolmesest ühe ja piirdus 18 punktiga. Lakersit vedasid kaks noort tagamängijat: Jordan Clarkson kogus 25 ja D'Angelo Russell 21 punkti. Kobe Bryant lisas 12 punkti ja Brasiilia koondise mängujuht Marcelinho Hueras viskas 10 punkti ning jagas kaaslastele üheksa resultatiivset söötu.

Warriorsil on nüüd koos 55 võitu ja kuus kaotust. Võrdluseks, hooajal 1995/1996 põhihooajal 82-st mängust 72 võitnud Chicago Bulls oli esimese 61 mänguga kogunud 54 võitu, nii et Warriorsi rekordijaht jätkub endiselt täie hooga. Samas pole ka Warriorsi lähim jälitaja San Antonio Spurs kuigi kaugel, sest neil on praegu kontos 53 võitu ja üheksa kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles