Leok ja Kutsar taas MM-punktidel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MXGP klassi start Tais.
MXGP klassi start Tais. Foto: Erakogu

Tais sõideti selle aasta motokrossi maailmameistrivõistluste teine etapp, kus võistlesid ka avaetapil osalenud Sõmerpalu motoklubi sõitjad Tanel Leok ja Karel Kutsar.

Sarnaselt esimesele etapile Qataris tuli ka Tais läbi ajada kohapealt renditud tsiklitega, kuna osalemine selgus alles viimasel minutil. Meie mehed võtsid küll endaga mitmeid tsikli osasid Taisse kaasa, kuid see ei teinud tehasemeeskondadega konkureerimist märkimisväärselt kergemaks.

MXGP klassi kvalikatsioonisõidus, mille esikolmiku moodustasid uusmeremaalane Ben Townley (Suzuki), valitsev maailmameister prantslane Romain Febvre (Yamaha) ja itaallane Antonio Cairoli (KTM), pidi hea stardi teinud ja kaheksandal kohal kihutanud Leok (KTM) tehnilistel põhjustel pooleli jätma. Korralikus kuumuses toimunud võistlussõidud lõpetas Leok 17ndana, kummaski võidukihutamise osutus parimaks Febvre, kellele avasõidus järgnesid Cairoli ja Qataris võidutsenud sloveen Tim Gajser (Honda). Viimases sõidus sõitis end teiseks aga esimeses katkestanud Townley ja kolmandaks avasõidu samuti pooleli jätnud sakslane Max Nagl (Huqvarna). 

Etapi võitis maksimaalsed 50 punkti kogunud Febvre, kellele järgnesid teise sõidu viies Gajser (36 p) ning sõidud viienda ja neljandana lõpetanud belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha, 34 p). Leok oli 8 punktiga 17. Maailmameistrivõistlustel tõusis liidriks 92 punktiga Febvre, teine on Gajser (86 p) ja kolmas Tais kokku neljas olnud venelane Jevgeni Bobrõšev (Honda, 74 p), Leok platseerub 21 punktiga 18ndal kohal.

Ka MX2 klassis osalenud Kutsaril (KTM) ei läinud kvalifikatsioonisõidus paremini, kui ta kukkus juba avaringil ja sellega oli ka sõiduga kahjuks ühel pool. Võidukihutamise enda võitis hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kellele järgnesid prantslane Benoit Paturel (Yamaha) ja britt Max Anstie (Husqvarna). Esimeses sõidus heitles Kutsar vapralt 20 punktisaaja hulgas ja lõpetas raske sõidu 13-ndal kohal. Esikolmiku moodustasid Herlings, venelane Aleksandr Tonkov (Yamaha) ja šveitslane Jeremy Seewer (Suzuki). Kutsari teine sõit algas veidike tagasihoidlikumalt, kui ta oli võistlejaterivi lõpuosas, kuid sitket sõitu teinud noor eestlane tõusis lõpuks taas punktidele olles 16. Herlings ei andnud ka selles sõidus kellelegi sõnaõigust ning võitis sõidu. Teiseks sõitis end avasõidus katkestanud Anstie ja kolmandaks taas Seewer.

Kahe sõidu kokkuvõttes seega võit Herlingsile (50 p), teine Seewer, kellega kogus võrdselt 40 punkti Tonkov, kes oli viimases sõidus neljas. Kutsari saldosse jäi 13 punkti, mis andis talle 15nda koha. Herlingsil on koos juba 100 punkti, kuna ta on võitnud kõik neli sõitu, teine on Seewer (74 p) ja kolmas Tonkov (70 p), Kutsar on 19 punktiga 20.

MM-karussell tuleb nüüd korraks Euroopasse, kui 28. märtsil toimub Euroopa GP Hollandis Valkenswaardis, peale mida minnakse Argentiinasse ja Mehhikosse, et siis pikemalt Euroopasse pidama jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles