Eesti takistussõitjad naasesid Helsingist rohkete auhinnaliste kohtadega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag hobusel Ibelle Van De Grote Haart.
Urmas Raag hobusel Ibelle Van De Grote Haart. Foto: Gerlin Kess

Helsingis toimus möödunud nädalal suur hobumess, mille raames peeti CSI1* tasemega rahvusvaheline takistussõiduvõistlus, kus osalesid mitmed Eesti sportlased. Võistluse Grand Prix toimus eile õhtul, kus Urmas Raag saavutas hobusega Ibelle van der Grote Haart teise ja Tiit Kivisild hobusega Donna Paola kolmanda koha. 

Ühe tärni tasemele vastavalt oli Helsingi Grand Prix kõrguseks 140 cm. Põhiparkuuri suutsid nulliga läbida kolm võistluspaari, kelle hulgas kaks eestlast. Ümberhüpped seevastu sõitis vigadeta vaid soomlanna Susanna Granroth hobusega Anatevka, kes lisaks puhtusele läbis ümberhüpete raja ka kiireima ajaga. Meie sportlased lõpetasid ümberhüpped nelja karistuspunktiga, kiirem oli teise koha saavutanud Urmas Raag hobusega Ibelle van der Grote Haart, kolmanda koha teenis välja Kivisild hobusega Donna Paola. Nelja karistuspunktiga läbisid põhiparkuuri meie sportlastest Rein Pill ja A Brok, Kullo Kender ja Acer ning Oliver Karma ja Vanco Z, lõpetades vastavalt kaheksandal, kümnendal ja kaheteistkümnendal kohal.

Grand Prix`le eelnenud 130 cm kõrguste takistustega sõidus kuulati aga Eesti hümni, kui Kullo Kender hobusega Astrid L sõidu liidriks tuli. Piret Ervald ja Ice de Wiqui saavutasid kaheksa karistuspunktiga teises faasis auhinnalise üheksanda koha.

Laupäevases kahefaasilises põhisõidus saavutasid Oliver Karma ja Vanco Z parima Eesti võistluspaarina puhta sõiduga kolmanda koha. Nelja karistuspunktiga teises osas oli neljas Rein Pill hobusega A Brok. Auhinnalisele kaheksandale kohale jõudis Tiit Kivisild hobusega Donna Paola, Kullo Kenderi ja Aceri saagiks jäi auhinnaline 11. koht. 

130 cm kõrguses kiirusparkuuris võtsid Urmas Raag ja Ibelle van der Grote Haart kolmanda koha. Eestlastest jõudsid auhindadele veel viiendana Karma ja Hangstome JT Z, kaheksandana Rein Pill ja Sinequamon ning üheksandana Kender ja Astrid L.

Reedese päeva olulisema tulemuse sõitis välja Rein Pill hobusega A Brok, olles viies põhiparkuuris kõrgusel 135 cm, kus parim selgitati puhtusele ja kiirusele. Kuuendad olid Urmas Raag ja Carlos, nelja karistuspunktiga oli kümnes Oliver Karma hobusega Vanco Z, Kullo Kender ja Acer kaheksa karistuspunktiga kaheteistkümnendad.

Rahvusvahelise võistluse avasõiduks oli kahefaasiline parkuur kõrgusel 125 cm, mille kolmas oli Urmas Raag hobusega Ibelle van de Grote Haart, kuues Piret Ervald hobusega Ice de Wiqui. Lisaks tõid Eestile auhinnalised kohad Oliver Karma ja Hangstone  JT Z, kes lõpetasid 11. kohal ning Ketlin Ramjalg ja Qatimini des Vergers Z 12. kohaga. Kõik auhinnalised läbisid mõlemad faasid vigadeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles