Suur vaidlus: popid rattasõidud jäid Eesti kalendrist välja (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üht parimat maastikusõitjat Caspar Austat, kes tuli nädalavahetusel 11. korda Eesti meistriks talikrossis, kummitab peagi algaval rattahooajal oht, et kui ta osaleb ametliku kalendrisse mittekuuluvatel jõuproovidel, võib ta saada alaliidult trahvi.
Eesti üht parimat maastikusõitjat Caspar Austat, kes tuli nädalavahetusel 11. korda Eesti meistriks talikrossis, kummitab peagi algaval rattahooajal oht, et kui ta osaleb ametliku kalendrisse mittekuuluvatel jõuproovidel, võib ta saada alaliidult trahvi. Foto: Margus Ansu

Kõigest kuu on jäänud rattahooaja alguseni, kuid võrreldes mullusega haigutavad võistluskalendris tühikud – ei leia sealt Eesti suurima osalejate arvuga maastikurataste, samuti maantee- ega temposõidu sarja etappe.

Ja ei maksa neid kalendrist edaspidigi otsida. Nii Hawaii Express Estonian Cupi rattamaratonide sarja peakorraldaja Allar Tõnissaar kui Filtri maantee- ja temposõidu karikasarja eestvedaja Mihkel Reile kinnitavad, et jätsid oma tänavu läbiviidavad jõuproovid Eesti Jalgratturite Liidus nimme registreerimata. Samuti puudub kalendrist terve rida muid mõõduvõtte, näiteks sari Eesti Rahva Velotuur. Alaliit lõi uue hooaja kalendri lukku eelmise aasta lõpus, olles enne seda pikendanud võistluste registreerimise aega siiski kuu võrra.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles