Laupäeval selguvad Eesti pikamaasuusatamise meistrid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusamaraton.
Suusamaraton. Foto: Kasper Mäe

Laupäeval peetakse Pannjärve radadel Estoloppeti suusasarja viimane ehk viies etapp ning selgitatakse välja Eesti parimad pikamasuusatajad. 18. Alutaguse maraton  toimub klassikatehnikas ning vastavalt võimetele saab valida  42 km ja 20 km distantside vahel. Kavas on ka Mini Estoloppeti Saare lastesõidud suusatamisega alles alustanud spordisõpradele.

Koondtabelis hoiavad liidripositsiooni suusatajad Martin Nassar ja Sille Rell, võistkondlikus arvestuses on hetkel esikohal Alutaguse Suusaklubi kooseisus Avo Sambla, Eno Vahtra, Martin Nassar, Taavi Lehemaa, Janek Vallimäe, Tomas Kaurson ja Peep Kivil.

Nassar kutsub kõiki suusasõpru rajale: «Alutaguse rajareljeef on üsna mõnus ja peaks harrastajatele hästi sobima. Kuuldavasti on ka lumeolud ideaalsed ning kaua seda talvegi enam on, seega tasub viimast võtta!» Estoloppeti suusasarja üldvõit on sportlase jaoks väikseks unistuseks. «Eks selle hea tulemuse nimel on ka sihipäraselt trenni tehtud. Suvel tegelesin rullsuusatamise, jooksmise ja rattasõiduga ning novembris käisin Soomes Levil lumelaagris,» lisas suusataja.

Eestis korraldatavate maratonide ettevalmistust peab Martin Nassar väga heaks. «Käisin kevadel Islandi maratonil, sellega on ikka vaks vahet. Siinsed rajad on väga hea ettevalmistusega, kogu info jagamine on organiseeritud ning ka pealtvaatajatele on mõeldud. Kui kohapeal elab minu sõitudele kaasa isa, siis sõbrad vaatavad maratoni internetis Postimehe otseülekande vahendusel ning ka GPS- jälgimise kaudu,» ütles Nassar.

Sille Rell vaatab maratonihooajale tagasi rahuloluga. «Panin end esimest korda kõikidele Estoloppeti sarjas sõidetavatele maratonidele kirja. Mõtlesin, et võtan selle ette samm-sammult, sest ettevalmistusega ei läinud kõik plaanipäraselt ning lumigi tuli alles vahetult enne Viru maratoni,» sõnas Rell. Kõige suurema üllatuse pakkus suusatajale Haanja maraton.

«Teadsin, et sealne rada on raske ja mägine, sest kõik olid seda öelnud. Samas ei arvanud, et nii raske on – suusk ei pidanud ja pärast seitset kilomeetrit mõtlesin, et see ei ole lihtsalt võimalik. Maratoni edenedes läks veidi kergemaks ja kohale tasus minna juba ainuüksi fantastiliselt ilusa looduse pärast. Lõpptulemus oli mulle endalegi üllatav,» lisas Rell. «Julgustan kõiki maratonidest osa võtma, see on väga tore elamus ja pärast on saavutatu üle hea rõõmu tunda. Pole vaja peljata, et jääd rajal üksi või hätta, inimesed on väga abivalmid ja alati leiab kedagi, kellega koos lõpuni minna!»

Start 12. märtsil peetavale 18. Alutaguse maratonile antakse kell 11.00 ja poolmaratonile minejatele tund aega hiljem.  Soodsama hinnaga saab end registreerida veel kuni 9. märtsi hilisõhtuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles