Dopingupatune Šarapova kaotab järjest toetajaid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Tenniseäss Maria Šarapova on sõlminud palju tulusaid sponsorlepinguid, aga dopinguga vahelejäämine sunnib toetajaid temast (vähemalt ajutiselt) lahti ütlema.

USA spordirõivagigant Nike teatas, et peatab teadmata ajaks Šarapovaga 2010. aastal sõlmitud kaheksa-aastase lepingu, mis oleks venelannale sisse toonud üle 60 miljoni euro. Nike'il tekkisid Šarapovaga sidemed juba 1998. aastal, mil andekas tennisist oli vaid 11-aastane.

Lisaks tuli Šveitsi kellatootja Tag Heuer välja avaldusega, kus kinnitati, et Šarapova lõppevat lepingut enam ei pikendata.

Šarapova teatas eile Los Angeles antud pressikonverentsil, et andis positiivse proovi Austraalia lahtiste meistrivõistluste ajal tänavu jaanuaris. Ta jäi vahele meldooniumi tarvitamisega, mis lisati keelatud ainete hulka alles sellel aastal ja Šarapova ei olnud enda sõnul sellest teadlik. Šarapova tarvitas meldooniumit terviseprobleemide tõttu viimase kümne aasta jooksul, kuna seda soovitas temale perearst.

Arvatavasti saab venelanna üheaastase võistluskeelu, maksimumkaristus oleks neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles