Eesti korvpallur siirdub tugevasse USA ülikooli

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: AFP / Scanpix

USA South Carolina osariigi ajaleht The State kirjutas, et South Carolina ülikooli korvpallimeeskond täieneb järgmisel hooajal eestlase Maik Kalev Kotsariga, kes läks sügisel USA-sse Sunrise Christian Academy ettevalmistuskooli.
 

19-aastane ja 207 cm pikkune Kotsar kuulus suvel Eesti universiaadikoondisesse ning kerkis seal üheks efektiivseimaks mängijaks.

«Tal on kõrge korvpallialane IQ ja ta on väga sitke poiss. Teda on lausa lust juhendada ja selliseid hoolealuseid võiks meie programmis igal aastal olla. Ta on osav number "neli", väga hea söötja ning hea viskaja,» kirjeldas Kotsari treener Kyle Bankhead eestlast.

South Carolina mängib USA üliõpilasliiga NCAA kõrgeimas divisjonis, täpsemalt kagukonverentsis (SEC). Konverentsi põhiturniiril saadi sel hooajal 11 võidu ja seitsme kaotusega kolmas koht, ette jäid vaid Texas A&M ning igal aastal mitmeid NBA-klassiga mängijaid tootev Kentucky. Ülejäänud konverentside meeskondadega peeti 13 matši, millest võideti kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles