Tenniselegend Šarapovast: mul ei olnud arste, kes oleksid aidanud mul petta (4)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Capriati.
Jennifer Capriati. Foto: SCANPIX

Kolmekordne tennise suure slämmi turniiri võitja Jennifer Capriati võttis Maria Šarapova positiivse dopinguskandaali avalikuks tulemise järel teravalt sõna Twitteris. Šarapova jäi vahele meldooniumi tarvitamisega, mis lisati keelatud ainete hulka alles sellel aastal ja venelanna ei olnud enda sõnu sellest teadlik. Šarapova tarvitas meldooniumit terviseprobleemide tõttu viimase kümne aasta jooksul, kuna seda soovitas temale perearst.

«Olen äärmiselt vihane ja pettunud. Mina pidin enda karjäärist loobuma ja ma ei valinud kunagi võimalust, et petta. Pidin tennisest loobuma ja kannatama,» kirjutas Capriati.

«Mul ei olnud hinnatud doktorite tiimi, kes oleksid leidnud mulle süsteemi petmiseks võimalusi,» lisas ameeriklanna veel.

Capriati jõudis 1990ndatel alguses tipptennisesse tõelise imelapsena, kui ta tegi profidebüüdi juba 13-aastaselt. 15-aastasena jõudis ta 1991. aastal Wimbledonis ja US Openil poolfinaali ja 16-aastaselt krooniti ta 1992. aastal Barcelonas olümpiavõitjaks.

Erinevate probleemide tõttu isiklikus elus jõudis ta absoluutsesse tippu tagasi alles 2001. aastal, kui ta võitis Austraalia lahtised. Samal aastal võidutses ta veel Prantsusmaa lahtistel ning aasta hiljem uuesti Austraalias. 2004. aastal panid erinevad vigastused 28-aastase Capriati karjäärile punkti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles