Vene tõsteässa B-proov samuti positiivne, Seim tõuseb MM-hõbedale (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev.
Aleksei Lovtšev. Foto: SCANPIX

Mullu tõstmise MMil üliraskekaalus kuldse medali kaela saanud venelase Aleksei Lovtševi B-proov osutus samuti positiivseks ja seega jääb ta ilma võidetud kuldmedalist. Esialgu pronksise autasu teeninud Mart Seim tõuseb seega hõbedale.

Lovtševi positiivne A-proov jõudis avalikkuse ette juba detsembri lõpus, kuid B-proovi avamiseni jõuti alles nüüd. Lovtšev patustas kasvuhormooni tarvitamisega, teatab Vene meedia.

Kuldmedalile tõuseb nüüd grusiin Lasha Talakhadze, hõbeda saab Seim ning pronksile kerkib armeenlane Gor Minasjan. Tõukamises kuulub Seimile nüüd väikene kuldmedal.

Lovtševi B-proov avati Montrealis asuvas laboris. Positiivse A-proovi järel teatasid venelased, et dopinguaine (ipamoreliin) sattus Lovtševi organismi põlveravi tagajärjel ja tal oli vastav luba aine tarvitamiseks olemas.

Lovtšev püstitas Houstoni MMil kuldmedalit võites maailmarekordi nii kahe tõsteviisi kogusummas (475 kg) kui ka tõukamises (264 kg). 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles