Alar Seim: Mart ütles, et tal pole pronksist loobumise vastu midagi (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim. Foto: SCANPIX

Täna jõudis avalikkuse ette uudis, et Houstoni tõstmise MMil üliraskekaalus kuldmedali võitnud venelase Aleksei Lovtševi B-proov oli samuti positiivne. Seega tõuseb senine pronksimees Mart Seim hõbedale.

«Selle asjaga on nüüd ühel pool. Proovi testiti Kanada laboris ja oli teada, et sealt mingit üllatust ei tule,» sõnas Mart Seimi treenerist isa Alar Seim Postimehele. «Ütlesin Mardile, et ta peab nüüd enda pronksi ära saatma. Ta vastas, et tal pole pronksist loobumise vastu midagi.»

Kuna uudis on veel värske, siis pole eestlastele saadetud ka veel juhiseid, kuidas pronksmedal tagasi saata ja millal võiks hõbedane autasu Mart Seimini jõuda. «Eks tuleb medal teele panna ja siis ootame teist vastu. Eks läheb samamoodi nagu Heiki Nabil,» viitas Alar Seim 2013. aastale, kui Nabi võitis kreeka-rooma maadluse MMil esmalt hõbemedali, kuid hiljem tõusis ta võitja positiivse dopinguproovi tõttu maailmameistriks.

«Meie jaoks on see esmakordne juhtum ning seega täpseid protseduurireegleid ei tea. Varsti peaks meieni eeldatavasti jõudma vastavasisuline ametlik kiri,» märkis Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior. «Eks see Lovtševi B-proovi tulemus oli ju enam-vähem teada.»

Tõenäoliselt ootab venelast nüüd ees kahe aasta pikkune võistluskeeld. Venemaa väljaanne R-Sport kirjutas, et Lovtšev jääb nüüd kindlasti eemale suvistest Rio de Janeiro olümpiamängudest. «Eks määratakse ikka korralik võistluskeeld. Vaevalt, et tuleb mingi viie kuu pikkune keeld ja seejärel lubatakse ta juba olümpiale,» arvas Talts, et Rios venelast võistlemas ei näe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles