Tihe mängugraafik murdis raudmees Klavani?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan Euroopa liiga mängus Liverpooli vastu.
Ragnar Klavan Euroopa liiga mängus Liverpooli vastu. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan on sattunud ootamatult vigastuse küüsi. Pea kaks aastat järjest igas Saksamaa kõrgliiga mängus 90 minutit väljakul viibinud keskkaitsja puudus laupäevasest mängust Leverkuseni Bayeri vastu.

Augsburger Allgemeine kirjutab, et eestlase vigastus tuli klubi jaoks tõelise šokina, kuna viimati jäi Klavan Bundesliga mängust eemale 2014. aasta 13. aprillil. Klavan on olnud Augsburgi jaoks visa ja ausa mängu sümbol – ta on pikalt vältinud vigastusi ja teenib üliharva kollaseid hoiatuskaarte.

Mis juhtus, et Klavani tervis nüüd äkki üles ütles? Ajalehe andmetel lõi reedesel treeningul välja lihasevigastus, mis võib olla tingitud ülekoormusest. Augsburg mängis esimest korda klubi ajaloos kaasa eurosarjas ja UEFA Euroopa liigas jõuti 32 parema hulka, kus kahe mängu kokkuvõttes tunnistati Liverpooli 0:1 paremust. See aga tekitas tiheda mängugraafiku, milleks klubi, treenerid ja mängijad ei pruukinud valmis olla.

Augsburgi spordidirektor Stefan Reuter tunnistas, et mehed on viimasel ajal väsinud. Seda tõestas ka mäng Leverkuseniga, kus teisel poolajal mängiti maha 3:0 eduseis ja lepiti hoopis 3:3 viiki. «Loomulikult märkasime, et mõni mängija liikus viimase piiri peal. Arusaadav, et oleme väsinud,» ütles Reuter.

Saksamaa kõrgliiga naasis talvepausilt 23. jaanuaril ja alates sellest ajast on Augsburg pidanud maha kümme mängu, üheksas esimeses tegi Klavan kaasa 90 minutit. Lisaks eestlasele on sarnase ülekoormusele viitava vigastusega audis veel Raul Bobadilla, Jeong-Ho Hong, Dong-Won Ji, Piotr Trochowski ja Jan Moravek. Kõiki mehi segab lihaseprobleem.

Augsburgi elu Bundesligas on tänavu keeruline. Hooaja alguses ei leitud kuidagi oma mängu, kuid mõõnale järgnes tõus, mis päästis klubi väljalangemistsoonist. Nüüd peab meeskond suutma vigastuste kiuste kohast kinni hoida. 25 vooru järel ollakse 26 punktiga 14. kohal, väljalangemistsoonist lahutab vaid kaks punkti. Sellel laupäeval seisab ees tähtis võõrsilmäng Darmstadiga, nädal hiljem võõrustatakse Augsburgis Dortmundi Borussiat.

Kuigi Augsburger Allgemeine kirjutas esmaspäeval, et Klavanile tehti meditsiinilised uuringud, eilse seisuga mehe tervise kohta rohkem infot ei tulnud. Klavanit ennast Postimehel tabada ei õnnestunud.

24. ja 29. märtsil kohtub Eesti jalgpallikoondis koduväljakul vastavalt Norra ja Serbiaga. Esialgses koondislaste nimekirjas oli Klavan sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles