45-aastane Hollandi legend teeb ootamatu tagasituleku

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edwin van der Sari stiilinäide aastast 2009.
Edwin van der Sari stiilinäide aastast 2009. Foto: AFP / Scanpix

Hollandi jalgpallikoondises 130 mängu pidanud 45-aastane väravavaht Edwin van der Sar naaseb ajutiselt jalgpalliväljakule.

2011. aastal sportlastkarjääri lõpetanud Van der Sar tõttab appi Hollandi tugevuselt neljandal liigatasemel mängivale VV Noordwijki meeskonnale, kelle põhiväravavaht on vigastatud. Sama meeskonna ridadesse kuulus väravavaht ka aastatel 1985-1990, enne kui liitus Amsterdami Ajaxiga.

«Ta suhtub endiselt meie klubisse soojalt ja käib regulaarselt mänge vaatamas,» ütles Noordwijki spordidirektor Pieter Vink Voetbal in de Bollenstreekile. «Van der Sar nõustus kaitsma meie väravat järgmises mängus Jordan Boysi vastu. Ilmselt käib ta meie eest väljakul ühes mängus. Oleme õnnelikud, et Edwin tahab meid sellisel viisil aidata.»

Profikarjääri jooksul mängis Van der Sar lisaks Ajaxile veel Juventuses, Fulhamis ja Manchester Unitedis. Neljal korral krooniti ta nii Inglismaa kui Hollandi meistriks. Meistrite liiga võite kogunes väravavahil kaks.  

Noordwijki ja Jordan Boysi mäng toimub laupäeval kell 15.30. Ilmselt on 6100 pealtvaatajat mahutavale Noordwijki staadionile oodata täismaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles