Valitsev meister korraldab Eestis FC Barcelona jalgpallilaagri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona jalgpalliklubi treenerid tulevad Eestisse oma tarkusi jagama
Barcelona jalgpalliklubi treenerid tulevad Eestisse oma tarkusi jagama Foto: FCBcamp

Valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora täidab sel suvel klubi kauaaegse unistuse tuua Eestisse kogemusi jagama kuulsa FC Barcelona treenerid. Esmakordselt Eestis peetav FC Barcelona noorteakadeemia FCBEscola laager FCB Camp Estonia noortele jalgpalluritele toimub 11.-16. juulil FC Flora harjutusväljakutel, Sportland Arenal ja Nike Arenal Lillekülas.

7. märtsil algas laagri ametlikul kodulehel registreerimine. Osalustasu algab 200 eurost.

Laagri raames toimub kaks erineva iseloomuga laagrivahetust. 11.-13. juulini peetav laager on oma olemuselt intensiivne ning selles keskendutakse peaasjalikult headele ning kvaliteetsetele jalgpallitreeningutele. See laager on mõeldud heal tasemel jalgpallinoortele, kes on sündinud aastatel 2000-2003. Üks laagripäev sisaldab neli pooleteisttunnist treeningut, vaheldumisi pausidega.

«Laagris viljeletav treeningmetoodika on kantud väärtustest, mida FC Barcelona oluliseks peab ehk meie suvises laagris osalev laps saab harjutada sarnaselt nagu kunagi Lionel Messi või Andres Iniesta treenisid või nagu samaealised Barca kasvandikud praegu harjutavad,» lisab FC Flora tegevjuht Jaak Prints.

Teine, elamuslik laager toimub 14.-16. juulini ja on mõeldud nii noorematele vutisõpradele kui ka neile, kel vähem jalgpallikogemust, pakkudes jalgpallitreeningutele lisaks ka muid sportlikke ja meelelahutuslikke tegevusi. Selle vahetusega on oodatud liituma poisid-tüdrukud vanuses 7-16 eluaastat.

Kuulsa Barcelona jalgpallikooli kasvandikud. Foto: FCBCamp
Kuulsa Barcelona jalgpallikooli kasvandikud. Foto: FCBCamp Foto: FCBcamp

«Selles laagrivahetuses järgneb pooleteisetunnisele treeningule sama pika aja vältel mõni muu tegevus, olgu selleks siis jalgpalliline teatevõistlus või hoopis ühine filmivaatamine. Mõni aktiivsem, mõni rahulikum. Nõnda kaks korda päevas ehk kokku kolm tundi treeninguid ja kolm tundi muid tegevusi,» selgitab Flora tegevjuht.

Kuigi soovitatav on varasem jalgpallikogemus, on laagrisse oodatud kõik huvilised hoolimata tasemest. Registreerimisankeedi alusel jaotatakse laagrilised oma tasemele vastavatesse gruppidesse.

Laager pakub lisaks Eesti laste sportlikule rõõmustamisele ainukordset täiendõppe võimalust ka kohalikele jalgpallitreeneritele. «Kui mõni siinne treener soovib nende päevade jooksul töötada FCB tipptasemel treenerite vabatahtliku abitreenerina ning lisada seeläbi oma treenerikogemusse teadmised FC Barcelona õppemeetoditest, siis sellekski saab end kodulehel kirja panna. Vabu treenerikohti on vähemasti tosinajagu,» lubab Prints.

Laagrisse registreerimine kestab kuni 20. maini või kuni kohtade täitumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles