Mitmed endised tippmängijad töötavad noortekoondiste treeneritena

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim
Martin Reim Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli noortekoondiseid juhendavad tänavugi hinnatud noortetreenerid, kelle seas on mitu endist tippmängijat. Esimesed kogunemised, füüsilised testid ja kohtumised on juba nii mõnelgi võistkonnal seljataga, kuid tähtsaimad lahingud ootavad alles ees.

U21 juhendajana jätkab Martin Reim, keda abistavad Urmas Kirs ja Jürgen Henn. Väravavahtide treenerina tegutseb Andrus Lukjanov. Trio Reim, Kirs ja Lukjanov on määratud ka U23 koondise juhendajateks. Noortekoondiste väravavahtide treener Lukjanovi vastutusalasse kuuluvad ka U17 ja U15 koondiste puurilukud. U19 koondise, kes sarnaselt U21-ga aastat Peterburi turniiriga alustas, eesotsas jätkab Marko Lelov, keda abistab Aivar Lillevere. Vanuseklassi väravavahtide treeneriks on Ruslan Mironov.

U18 koondise tüüri juurde asub jalgpalliliiduga noortetöö tehnilise direktorina liitunud Indrek Zelinski. U18 väravavahtide treenerina astub üles Karli Kütt ja abitreenerina Lars Hopp, kes jätkab U17 peatreeneri ametis, kus tema abiliseks on Andres Koogas. U16 koondise juhendajaks on Marko Pärnpuu, abitreeneriks Jan Harend ning väravavahtide treeneriks Roland Kütt. U15 koondis, kes jätkab ka U17 Eliitliigas, mängib ka tänavu Karel Voolaiu käe all. Noortekoondise abitreeneriks on Ats Sillaste.

Tüdrukute koondiste peatreeneriks on Katrin Kaarna. U19 koondise abitreenerina tegutseb Aleksandra Ševoldajeva, U17 koondise juures Kaidi Jekimova ning U15 koondise abitreenerina Kristiina Allos. U19 vanuseklassi väravavahtide treeneriks on Aiko Orga või vajadusel Ats Kutter, kes juhendab U17 ja U15 vanuseklassi tüdrukuid.

Noortekoondise treenerid 2016:

U23: Martin Reim, Urmas Kirs, Andrus Lukjanov

U21: Martin Reim, Urmas Kirs, Jürgen Henn, Andrus Lukjanov

U19: Marko Lelov, Aivar Lillevere, Rusland Mironov

U18: Indrek Zelinski, Lars Hopp, Karli Kütt

U17: Lars Hopp, Andres Koogas, Andrus Lukjanov

U16: Marko Pärnpuu, Jan Harend, Roland Kütt

U15: Karel Voolaid, Ats Sillaste, Andrus Lukjanov

Naiste U19: Katrin Kaarna, Aleksandra Ševoldajeva, Aiko Orgla/Ats Kutter

Naiste U17: Katrin Kaarna, Kaidi Jekimova, Ats Kutter

Naiste U15: Katrin Kaarna, Kristiina Allos, Ats Kutter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles