Õpetlik video: kuidas võrkpallis punkte tuua?

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader õpetusest, kuidas palli maha lüüa.
Kaader õpetusest, kuidas palli maha lüüa. Foto: Video / youtube

Eesti Koolispordi Liidu ja Eesti Võrkpalli Liidu koostöös valminud võrkpalli interaktiivne õppeprogramm lõppeb klipiga, mille tähelepanu keskpunktis on ründetegevus.

Võrkpallis on positsioonide järgi nii diagonaal-, nurga- kui ka temporündajad. Hoolimata erinevast nimetusest ja asetusest, on kõigi ülesanne üks: pall platsile maha lüüa ja sellega oma võistkonnale punkt teenida, kirjutas volley.ee.

Teoorias võib kõik ju kergena tunduda, ent päris lapsemäng see siiski ei ole. Vaja on nii korrektset löögiliigutust kui õiget jalgade tööd, loomulikult ka head klappi sidemängijaga. Allolevas videoklipis demonstreerib kõike seda Eesti meeste võrkpallikoondise ründaja Henri Treial.

Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik on interaktiivse õppeprogrammi idee autor. «Meil on väga hea meel, et erinevad spordialaliidud on aktiivselt meie interaktiivse õppeprogrammiga kaasa tulnud. Nende abiga oleme saanud videoklippidesse kaasata tuntud Eesti sportlasi, kes on eeskujuks meile kõigile,» sõnas Luik. Ta lisas: «Eelkõige on meie eesmärgiks, et noortel tekiks harjumus spordi ja liikumisega järjepidevalt tegeleda. Usun, et interaktiivne õppeprogramm on andnud selles suunas positiivse tõuke.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles