Endised vormelisõitjad kritiseerivad Hamiltoni: tema elustiil maksab varem või hiljem kätte

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton vormelisõidust vabal ajal.
Lewis Hamilton vormelisõidust vabal ajal. Foto: SCANPIX

Valitseva vormel-1 sarja maailmameistri Lewis Hamiltoni laiava elustiiliga käitumine on mitme asjatundja arvates sobimatu ning võib britile sel hooajal valusalt kätte maksta.

Kahel viimasel aastal F1 sarja valitsenud Hamilton on erinevalt oma konkurentidest tuntud laia elustiili poolest: Briti vormeliäss külastab sageli erinevaid glamuurseid üritusi ja proovib kätt muusikamaailmas. Hamiltonile pole võõrad ka pillavad peod ja erinevad pikad reisid eralennukiga. Mehe enda sõnul tuleb see kõik talle võistlusrajal kasuks. «Ma näen seda (oma elustiili) positiivse mõjuna, naudin seda. See aasta oli minu jaoks uhkeldavam kui kunagi varem, aga võitsin peaaegu kõik etapid ning tulin kolmandat korda maailmameistriks,» on Hamilton varem selgitanud.

Erinevate ekspertide arvates võib aga uhkeldav stiil saada britile saatuslikuks. Nii nentis endine tippsõitja Damon Hill, et juba mullu maksis see britile korra kätte, kui ta pidi tunnistama tiimikaaslase Nico Rosbergi paremust. «Eelmisel aastal kirjutas ta ühel hetkel järjest Twitteris, et ta on siin ja seal ja igal pool erinevate etappide vahel. Mõtlesin selle peale, et: «Pagan võtaks, see väsitaks mind küll väga ära». See kõik oli vahetult enne üht GP-d ja nagu võis kindel olla, siis Nico võitis teda seal,» rääkis Hill.

Sama arvas teinegi endine tippsõitja David Coulthard. «Tundub hullumeelne panna kahtluse alla küsimus, kas Lewis suudab järjekordse tiitli võitja, arvestades seda, et ta on võitnud kaks viimast aastat, aga samas tuleb siiski küsida, kuhu tema energia läheb. Kas see võib olla aasta, kus tema elustiil maksab talle kätte?» viskas Coulthard õhku küsimuse.

Kahe endise vormeliässaga nõustus ka üks anonüümseks jääda soovinud tiimipealik, kes rääkis portaalile f1today.net nii: «Lewis peab olema õnnelik, et tema tiimikaaslaseks on just Rosberg. Tal ei lubataks kunagi niimoodi käituda, kui tema kõrval oleks (Fernando) Alonso või (Sebastian) Vettel või (Daniel) Ricciardo.»

Hamiltonil on võimalus kriitikutele vastulöök anda juba 20. märtsil, kui sõidetakse uue hooaja esimene etapp, mis toimub Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles