Galerii: Riia EMil raske loosi saanud Epp Mäe võistluseelne kaalumine

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riias peetavatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel astub homme matile Eesti esimene medalilootus Epp Mäe, kes võistleb naiste raskekaalus (-75 kg).

Päev enne võistlust toimub traditsiooniliselt maadlejate meditsiiniline läbivaatus, kaalumine ja loosimine. Kaks esimest protseduuri läksid libedalt, aga fortuuna oleks eestlannale võinud armulisem olla.

Et Riiasse on Mäe kaalukategoorias kohale tulnud 11 maadlejat, saavad viis õnnelikku otse veerandfinaali ja ülejäänud kuus peavad läbima ka eelringi. Mäe vastaseks on avaringis türklanna Yasemin Adar, kes on maailma edetabelis 16. kohal. 2015. aasta sügisel Las Vegase MMil pronksi võitnud Mäe on maailma edetabeli teine. Kokku on maailma edetabeli 20-st esimesest Riias kohal viis maadlejat.

Mäe treeneri Ahto Raska üks edukamaid õpilasi Petra Olli heitleb täna kategoorias -60 kg EM-kullale. «Olen kahevahel, kas tema matši vaatama minna, aga ilmselt oleks parem ikkagi hotelli puhkama minna. Kahjuks jääb sealsel internetil ülivähe puudu, et netiülekanne korralikult välja veaks,» oli Mäe pärast meditsiinilist kontrolli korraliku dilemma ees.

Raska tiimil on üks kuld juba käes: sügisel treeninggrupiga liitunud Läti parim maadleja Anastassija Grigorjeva oli eile parim kuni 63 kg kaaluvate naiste seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles