Kulda lootnud Epp Mäe jäi EMil sootuks medalita

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riias peetavatel maadluse Euroopa meistrivõistlustel astus täna matile Eesti esimene medalilootus Epp Mäe, kes võistleb naiste raskekaalus (-75 kg). Paraku sai Mäe kohe avamatšis kindla kaotuse türklannalt Yasemin Adarilt ning kaotas lohutusringis pronksimatšile pääsu üritades ka ukrainlannale Alla Tšerkassovale. Seejuures oli Mäe ukrainlanna vastu punktidega peal, kuid lasi viimasel minutil koguda vastasel neli vastuseta punkti.

Enne võistlust:

Et Riiasse on Mäe kaalukategoorias kohale tulnud 11 maadlejat, saavad viis õnnelikku otse veerandfinaali ja ülejäänud kuus peavad läbima ka eelringi. Mäe vastaseks on avaringis türklanna Yasemin Adar, kes on maailma edetabelis 16. kohal. 2015. aasta sügisel Las Vegase MMil pronksi võitnud Mäe on maailma edetabeli teine.

Kokku on maailma edetabeli 20-st esimesest Riias kohal viis maadlejat. Naiste raskekaalu valitsevad peamiselt ameeriklannad, kanadalannad ja hiinlannad, ainsate eurooplastena pretendeerivad maailma tugevaima ja osavama naise tiitlile praegu Mäe ja valgevenelanna Vassilissa Marzaljuk. Nemad on vastavalt maailma edetabeli teine ja kolmas. Paremuselt järgmine EMil osaleja on alles maailma reitingu 11. number Svetlana Sajenko Moldovast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles