Eesti võrkpallinaiskond sai uue peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mett.
Marko Mett. Foto: Eesti Võrkpalli Liit

Eesti rahvusnaiskonna uueks peatreeneriks saab Marko Mett, kes on aastaid esmalt mänginud ja seejärel juhendanud Võru meeskonda ning töötanud ka noortekoondise abitreenerina. Käesolevast hooajast on ta klubitasandil TTÜ/Tradehouse’i naiskonna peatreener. Detsembri lõpus võitis naiskond Eesti karika, möödunud nädalavahetusel ajaloo esimese Balti liiga medali.

Eesti Võrkpalli Liidu peasekretäri Tarvi Pürni sõnul on uuel naistekoondise juhendajal väga tugev võrkpallialane taust ja seda nii mängija kui ka treenerina. «Saapad, kuhu Marko peab astuma, on suured, aga tema senine töö on näidanud, et ta on igati väärikas kandidaat naistekoondist juhtima,» lausus Pürn.

Meti sõnul on ta väljakutseks valmis ja ootab saabuvat põnevusega. «Tööd olen ma valmis kõvasti tegema, loodan, et koondislased ja ülejäänud tugipersonal vastavad samaga. Isegi kui meie tiimil peaks milleski natukene vajakajäämisi tekkima, proovime seda nooruse ja uljusega korvata,» sõnas Mett.

Naistekoondisel seisab sel kevadel ees 2017. aasta EM-finaalturniiri esimene valikring, kus Eesti loositi kokku Luksemburgi, Rootsi ja Taaniga. Ajavahemikul 20.-22. mai toimuvad mängud peab naiskond kodupubliku silme all. Järgmisse ringi pääseb kvarteti võitja ja kahe neljaliikmelise grupi parem teise koha omanik. Kui avaring on edukas, jätkub EMi pääsme püüdmine sügisel toimuvas valiksarja teises ringis. Treeninglaagrisse koguneb naiskond 25. aprillil. «Esimesel ühisel koosolekul paneme naiskonnaga eesmärgid paika ja siis hakkame sinnapoole rühkima,» lausus Mett.

Eelmisel aastal juhendas rahvusnaiskonda Andrei Ojamets. Algselt oli temaga löödud käed vähemalt 2016. aasta lõpuni, ent Ojamets otsustas koostööst varem loobuda. «See oli minu jaoks raske otsus,» alustas 32 aastat võrkpallitreenerina töötanud Ojamets. «Samas minu jaoks ei loe, kui palju on kogemusi. Treener, kes ei tee erialast tööd, hakkab maha jääma. Koondisesse tulevad parimad mängijad, kes on professionaalse tööga harjunud, nende jaoks oleks tekkinud olukord olnud ebaaus,» lisas Ojamets, kes praegu võrkpallitreenerina leiba ei teeni.

Võimalikke uusi kandidaate soovitades jõudis staažikas juhendaja samuti Marko Metini. «Tahtmist ja energiat tal on, samuti on talle hakanud töö naistega meeldima. Edu Markole,» sõnas ta.

Eesti Võrkpalli Liit sõlmis Metiga 2+2 aasta pikkuse lepingu. Rahvusnaiskonna abitreeneriks saab klubitasandil Tallinna Ülikooli naiskonda juhendav endine koondislane Argo Arak. Koondise füsioterapeut on Ivar Vähi, mänedžer ja statistik Mihkel Sagar ning füüsilise ettevalmistuse eest vastutab Indrek Verro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles