Dopingut tarvitanud Rootsi jooksutäht: arvasin, et need on vitamiinid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abeba Aregawi.
Abeba Aregawi. Foto: SCANPIX

Dopingutarvitamisega vahele jäänud Rootsi kergejõustikutäht Abeba Aregawi selgitas, kuida sattus tema organismi «populaarne» dopingaine meldoonium, mille tõttu ootab teda nüüd ees pikk võistluskeeld.

«Arst on saatnud mulle Etioopiast kogu aeg tablette, mida pidasin vitamiinideks. On minu enda viga, et võtsin neid tablette ega kontrollinud, millega tegelikult tegu,» kirjeldas Aregawi juhtunut Rootsi kergejõustikuliidule saadetud selgituskirjas. Aasta algul keelatud ainete nimekirja kantud meldooniumi tarvitamise eest ootab teda nüüd Rahvusvaheliselt Kergejõustikuliidult (IAAF) nelja-aastane võistluskeeld, Rootsi alaliit näeb aga dopingutarvitamise korral ette koguni kaheksa-aastast võistluskeeldu.

25-aastane Etioopias sündinud Aregawi krooniti 2013. aastal Moskvas 1500 m jooksus maailmameistriks ning aasta aega hiljem Zürichi EMil võitis ta samal alal hõbemedali. Rootsis on tema personaalküsimus tekitanud palju avalikku poleemikat, sest pärast 2012. aastal Londoni olümpiamängudel Etioopia esindamist sai ta Rootsi kodakondsuse. Hiljuti käskis kohus tal tasuda maksudena riigile 11 200 Rootsi krooni ehk 1200 euro suuruse summa, kuna Aregawi oli esitanud valeandmeid riigis elatud aja kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles