Liidreid jälitava Viljandi peatreener: me ei tohi Viimsis punkte kaotada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi treener Marko Koks näpunäiteid jagamas.
Viljandi treener Marko Koks näpunäiteid jagamas. Foto: Elmo Riig

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel kohtuvad HC Viimsi/Tööriistamarket – Viljandi HC ja SK Tapa – Aruküla SK. Vooru avamängus sai Põlva Serviti võõrsil 26:19 jagu HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist.

10.03. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi/Tööriistamarket – Viljandi HC

Omavahelised mängud. 1. ring: 27:30; 2. ring: 28:26; 3. ring: 32:33.

Viimsi/Tööriistamarket alistas eelmises voorus kodus Serviti 27:25 ning vahegrupiturniiri kahe võiduga alustanud Viljandi oli samuti omal väljakul 25:20 üle Kehra/Horizon Pulp&Paperist.

Viimsi/Tööriistamarketi jaoks on tabeliseis selge. Põhihooaeg lõpetatakse neljandana ja veerandfinaalis kohtutakse Arukülaga. «Saame Viljandile vastu minna pingevabalt,» ei varjanud Viimsi klubi peatreener Ain Pinnonen. «Serviti üle saadud võit näitas, et oleme heas seisus ja tundub, et läheme veelgi paremaks, kuid ka Viljandi on hoos. Meie jaoks on miinuseks see, et käetraumaga on rivist väljas Priit Poks.»

Viljandi, kes jääb liidrist ühe vähempeetud mängu juures maha nelja punktiga, on küll võidusoonel, kuid meeskonna juhendaja Marko Koksi sõnul seistakse silmitsi erinevate koosseisuliste probleemidega. «Haigustelaine pole taandunud ning lisaks sellele käisid Karl Toom ja Karl Roosna Saksamaal testimisel, kuid peaksid nüüd meil taas rivis olema,» tutvustas Koks meeskonna hetkeseisu. «Viimsi mängus peame hakkama saama nende puurivahi Siim Patraeliga, samuti ei tohi me neil lasta visata lihtsaid väravaid. Me ei tohi punkte kaotada, kui tahame põhihooajal kahe parema hulka jõuda.»

10.03. (kell 19.00) Tapa Spordikeskus: SK Tapa – Aruküla SK

Omavahelised mängud. 1. ring: 27:35; 2. ring: 26:35; 3. ring: 28:26.

Aruküla kindlustas eelmises voorus kodus Audentes SK üle saadud 40:25 võiduga põhihooaja viienda koha, Tapa oli mänguvaba.

Kui Aruküla on viienda koha juba taganud, siis ka Tapa jaoks on seis selge, sest vastavalt reglemendile jääb Audentes play-offist eemale. «Ühest küljest tuleb küll treeningmäng, kuid teisalt on tegemist põhimõttelise vastasseisuga,» ei varjanud Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Meil on tiheda mängugraafiku tõttu tunda nii füüsilist kui vaimset väsimust, aga Aruküla on haavatav. Peame nende kiirrünnakud ära hoidma ja oma tempo peale suruma. Samuti võib tabeliseis neid uinutada.»

Vaatamata selgele tabeliseisule lubas Aruküla juhendaja Toivo Järv Tapale lahingut andma minna. «Kaalul pole eriti midagi, kuid tahaks kõik kolm järelejäänud põhihooaja kohtumist võita,» teatas Järv. «Siiski mõtleme ka play-offile. Peame leidma mehed, kes hakkavad veerandfinaalis Viimsi vastu vedama vankrit kaitses ja rünnakul.»

 

Tabeliseisud

1. vahegrupp: Põlva Serviti 34 (21-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 32 (21), Viljandi HC 30 (20), HC Viimsi/Tööriistamarket 20 (20).

2. vahegrupp: Aruküla SK 13 (19), Audentes SK 6 (20), SK Tapa 5 (19) punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles