Järjekordne Venemaa sporditipp jäi vahele dopinguga (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Markin
Aleksandr Markin Foto: volley.ee

Jaanuarikuisel olümpiavalikturniiril Venemaa võrkpallikoondisse kuulunud ja silmapaistvalt hästi mänginud Moskva Dünamo võrkpallur Aleksandr Markin (25) jäi dopinguküttide haarangul vahele ja suure tõenäosusega Rio olümpiale ei sõida. Ka tema osutus üheks paljudest, kes meldooniumi tarvitas. 

Esimesest jaanuarist keelatud preparaati anti Markinile klubis eesmärgiga aidata dünamolastel kiiremini taastuda suurte koormustega treeningutest. Klubi arstid muidugi eitavad dopingu sihipärast kasutamist ja peavad Markini juhtumit kahetsusväärseks eksituseks. Dünamo kuulub Venemaa superliigas esikolmikusse, Venemaa koondis on taganud endale pääsme olümpiamängudele, kirjutab volley.ee.

Täna pidi dopinguteema arutusele tulema Vene riigiduuma sportlaskomisjonis, aga lükati ootamatult määramata ajaks edasi. Küll aga on süüdimõistvat otsust oodata 19. märtsil Lausanne´is, kuhu koguneb Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni meditsiinikomisjon. Venemaa võrkpallijuhid on meldooniumi tarvitamist Dünamos juba tunnistanud. Markin B-proovi avamist ei taotlenud, mida saab mõista vaid üheti: olen süüdi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles