Aivar Pohlak: Ameerika firmad mõjutasid kriisis FIFA-t

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Viktor Burkivski

EJL-i presidendi Aivar Pohlaku sõnul oli FIFA kriisi ajal Ameerika firmade mõju organisatsioonile tuntav ning FIFA kandis sel ajal suuri rahalisi kaotusi, vahendas Soccernet.ee.

Soccernet esitas Pohlakule ühe oma lugeja küsimuse, mis kõlas nii: Väidetavalt oli FIFA poolt vastuvõetud reformipakett USA justiitsministeeriumi poolt koostatud ja nende ähvardusel vastu võetud. Kas väide vastab tõele? Kui palju vabadust oli FIFA liikmetel sel hääletusel? Kui suur iseseisvust on FIFA-l pärast hääletust?

Pohlaku vastus kõlas nii: «Väide ei vasta tõele.

Tõsi, Ameerika firmade mõju kriisis FIFA-le oli tuntav ja kongressil esitatud avalikest numbritest ei ole keeruline mõista, kui suur oli 9 kuu jooksul FIFA rahaline kaotus, kuigi sellel oli teisigi põhjuseid. Muide, venelased kurtsid Zürichis kriisiperioodil FIFA kaudu tekkinud survet anda MM 2018 teenindamisega seotud ärilisi tähendusi Ameerika firmade kätte.»

Loe pikemalt Soccernetist siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles