WADA: meldooniumiga on vahele jäänud juba ligi sada sportlast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mildronati nimeline ravim, mis sisaldab alates aasta algusest keelatud ainete nimekirjas olevat meldooniumi.
Mildronati nimeline ravim, mis sisaldab alates aasta algusest keelatud ainete nimekirjas olevat meldooniumi. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) avalikustas, et tipptennisisti Maria Šarapova ja veel mitme oma ala tippsportlase vahelejäämine meldooniumi nimelise keelatud ainega on vaid jäämäe tipp. Kokku on selle aasta ehk napilt enam kui kahe kuu jooksul positiivse proovi andnud juba tervelt 99 sportlast.

WADA kõneisik Ben Nichols ei soostunud siiski AP-le ütlema kõigi patustajatest sportlaste nimesid. Teada on, et Lätis leiutatud meldoonium, mis sisaldub Mildronati nimelises ravimis ning mis kanti keelatud ainete nimekirja alates selle aasta algusest, on juba saanud saatuslikuks peale Šarapova veel kuuele Venemaa sportlasele. Kokku on praegu nimeliselt kinnitatud 16 sportlase positiivset proovi.

Šarapova on üks neljast olümpial medali võitnud sportlasest, kes meldooniumi tarvitas. Ülejäänud kolm on Venemaa iluuisutaja Jekaterina Bobrova ja sama riigi kiiruisutaja Semjon Jelistratov ning Gruusia maadleja Davit Modzmanašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles