Newcastle palkas Meistrite ja Euroopa liiga võitnud peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newcastle Unitedi uus peatreener Rafael Benitez.
Newcastle Unitedi uus peatreener Rafael Benitez. Foto: SCANPIX

Täna ennelõunal Steve McClareni vallandamisest teatanud Newcastle Unitedi jalgpalliklubi uueks peatreeneriks sai Rafael Benitez. Karjääri jooksul nii Meistrite liiga kui ka Euroopa liiga võitnud treeneri esmaseks ülesandeks on kindlustada püsimajäämine kõrgliigasse, sest praegu on Newcastle tabelis ühe punktiga «joone all».

Varem Valenciat, Liverpooli, Milano Interit, Londoni Chelseat ja Madridi Reali juhendanud 55-aastane Benitez sõlmis klubiga kolme aastase pikkuse lepingu, ent see võidakse lõpetada juhul, kui tänavu ikkagi esiliigasse langetakse. Benitez oli tööta alates jaanuarist, kui ta vallandati Reali peatreeneri kohalt.

Inglismaal veetis ta kuus aastat Liverpooli treeneritoolil, võites klubiga 2005. aastal Meistrite liiga. 2013. aastal võttis ta keset hooaega üle Chelsea peatreeneri töö ja viis kevadel klubi Euroopa liiga võiduni. «Mul on hea meel asuda tööle legendaarses Inglise klubis. Liigasse püsimajäämine on suur proovikivi nii mulle kui ka mängijatele, fännidele ja kogu klubile. Sestap palun teie kõigi toetust, et suudaksime eesmärgi saavutada,» sõnas Benitez BBC vahendusel.

Hispaanlase perekond elab seejuures Liverpooli-päevist saadik endiselt Loode-Inglismaal. «Inglismaa kõrgliigasse naasmine tähendab mulle ka isiklikus plaanis väga palju, sest saan kodule ja perele lähemal olla,» märkis Benitez.

McClaren jõudis Newcastle’is ametis olla vaid üheksa kuud, kunagise Inglismaa rahvuskoondise juhendaja käe all võitis klubi 28 liigamängust kõigest kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles