Kas Nabi päästab taas Eesti maadluse au?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (keskel) nägu oli enne eilset kaalumist naerusuine. Ilmselt pidas ta kummaliseks asjaolu, et enne kaalule astumist jälitasid teda Eesti suurimate päevalehtede fotograafid.
Heiki Nabi (keskel) nägu oli enne eilset kaalumist naerusuine. Ilmselt pidas ta kummaliseks asjaolu, et enne kaalule astumist jälitasid teda Eesti suurimate päevalehtede fotograafid. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Eesti Kreeka-Rooma maadlejad eesotsas Heiki Nabiga mõtlevad kõige enam aprilli keskpaigas algavatele Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiridele, on tänast Riia EMi võistluspäeva ikkagi huvitav jälgida. Eesti maadlejad on oma kontinendi tiitlivõistlustel viimasel ajal enamasti põrunud, erandiks eelmine aasta, kus EM peeti Bakuus Euroopa Mängude raames. Nabi saavutas toona pronksi.

Kui raskekaallase (–130 kg) Nabi päev saab nagu Epp Mäegalgi juba hommikul läbi, tekivad vormi kohta üpris tõsised küsimused. Ja kui neljapäeval ootamatult kahvatult esinenud Mäe saab vigasid veel pool aastat maha lihvida, siis Nabil jääb selleks napp kuu.

«Vanasõna ütleb, et vigadest õpitakse. Tehnika ja vastupidavus võiks Riias juba korras olla, plahvatus ei pea veel viimase peal olema. Kui esile tulevad suured vead ja möödalaskmised, siis neid saab parandada, aga kuu ajaga enam midagi uut ei õpi. Tuleb lihtsalt vanu asju korrata ja need uuesti selgeks teha,» rääkis Nabi treener Henn Põlluste õpilase seisust. Nabi ei soovinud enne võistlust pikemaid kommentaare jagada, aga kõige tähtsam, et tervis on korras ja harjutatud on korralikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles