Venemaa olümpiasõit ikka ohus, viis dopinguga hädas riiki pandi katseajale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAF ei luba endiselt Venemaa kergejõustiklasi olümpiale, lõplik otsus langeb mais.
IAAF ei luba endiselt Venemaa kergejõustiklasi olümpiale, lõplik otsus langeb mais. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe lausus, et Venemaa kergejõustiklastele määratud võistluskeeldu pole veel võimalik tühistada, viis riiki on aga võetud teravdatud tähelepanu alla, vahendab The Guardian.

IAAF kõrvaldas novembris Venemaa sportlased rahvusvahelistelt võistlustelt, väites, et riigis tegeletakse kõrgeimal tasemel organiseeritud dopinguprogrammide elluviimisega. «Venemaa on teinud märkimisväärseid edusamme, kuid palju tööd seisab veel ees,» sõnas Coe BBC vahendusel. Lõplik otsus selle osas, kas venelased saavad kaasa lüüa augustis toimuval Rio olümpial, langetatakse mais.

Teravdatud tähelepanu alla võeti aga Etioopia ja Maroko, kes vajavad Coe sõnul kiiresti tõhusat ja jõulist kava dopingutestide läbiviimiseks, ning Valgevene, Ukraina ja Keenia. Viimased kolm riiki peavad Coe sõnul «viima dopinguvastase võitluse piisavale tasemele enne selle aasta lõppu».

Hetkeseisuga ei ähvarda Coe sõnul Venemaa saatus eelmainitud viisikust kedagi, kuid see võib muutuda. «Praegune samm on vaid äratuskell. Sanktsioonidega tegeleme siis, kui meie nõudmisi ei täideta,» sõnas Coe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles