Meeletu mäng: Barcelona pööras kaotuse mõne sekundiga võiduks (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona ja CSKA kohtumine.
Barcelona ja CSKA kohtumine. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas pakkusid võimsa põnevusetenduse Barcelona ja Moskva CSKA, vajades võitja selgitamiseks lisaaega. Barcelona oli veel loetud sekundid enne lisaaja lõppu kolmepunktilises kaotusseisus, ent 4,2 sekundit enne sireeni suutis Justin Doellman tabada esmalt tabloole viiginumbrid toonud kolmese, lõigata siis vahelt Miloš Teodosici söödu ja tabada võidu toonud kahepunktiviske.

Alles jäänud 1,5 sekundiga suutis Nando de Colo teha vaid hädaviske, mis läks mööda ja Barcelona võis kodusaalis võidupeo lahti lüüa. Teodosicil oli seejuures ka normaalaja lõpus šanss võit CSKA-le tuua, ent tema kaugvise läks mööda. Võitjatele tõi Ante Tomic 21 punkti, Tomaš Satoransky viskas 19 ja Stratos Perperoglou 15 punkti. Mängu kangelase Doellmani arvele jäi 12 punkti.

CSKA-le tõi de Colo 30 punkti ja otsustaval hetkel saatuslikult eksinud Teodošic lisas 23 punkti. Kyle Hinesi arvele kanti 17 ja Andrei Vorontševitšile 15 punkti. CSKA sai vahegrupis seitsme võidu kõrvale kolmanda kaotuse, sama palju võite-kaotusi on ka Vitoria Laboral Kutxal. Barcelona jaoks ülitähtis võit tähendab, et neil on nüüd viis võitu ja viis kaotust nagu ka Moskva oblasti Himkil.

Crvena Zvezda näppas Panathinaikoselt võidu

E-vahegrupis pidasid peaaegu sama põneva ja kaaluka mängu Belgradi Crvena Zvezda ja Ateena Panathinaikos. Kreeklased asusid juhtima, kuid kodumeeskond tuli järele ja tegi kolmandal veerandajal spurdi, mis viis nad viimase veerandi alguseks 13 punktiga juhtima. Panathinaikose lõpuspurt jäi hiljaks ja nii sai Crvena Zvezda 69:67 võidu.

Mõlemal meeskonnal on nüüd tabelis kuus võitu ja neli kaotust, mis annab neile grupis kolmanda-neljanda koha. Edasipääsu on juba taganud Istanbuli Fenerbahce ja sellele on lähedal Krasnodari Lokomotiv Kuban. Crvena Zvezdale tõi Tarence Kinsey 19 punkti, Quincy Miller lisas 16 punkti. Panathinaikose parim oli 17 punktiga Elliot Williams.

Tabeliseisu arvestades käis elu ja surma peale mäng ka Türgis, kus Istanbuli Anadolu Efes alistas 72:68 Darüssafaka Doguse. Võitjate parim oli 21 punktiga Thomas Heurtel, kaotajatele tõi Scottie Wilbekin 17 punkti. Anadolu Efesil on nüüd tabelis neli võitu ja kuus kaotust, Darüssafaka jätkab kolme võidu ja seitsme kaotusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles