Kuuba ja Rüütel jõudsid Euroopa Karikaetapil veerandfinaali

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel.
Kristin Kuuba ja Helina Rüütel. Foto: Kristel Vask/Eesti Sulgpalliliit

Noored sulgpallurid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel on Euroopa Karikaetapil Portugalis jõudnud veerandfinaali. 

Kuna eestlannadel on maailma edetabeli alusel võistlustel neljas paigutus olid nad esimese ringi vabad. Teises ringis tuli vastaseks Prantsuse paar Marie Batomene ja Deplhine Delrue. Kuigi prantslannad mängivad koos esimest turniiri, on tegemist tugeva paariga – Batomene on maailma edetabelis teise paarilisega 57. kohal ning Delrue on tänavune Prantsusmaa paarismängu meister. Esimeses geimis oli mäng eestlannade kontrolli all ning geim võideti 21-14. Teises geimis juhiti samuti, kuid seisul 18-18 tulid prantslannad järele ja omasid ka kahte geimpalli, kuid Kuuba ja Rüütel mängisid viimased punktid kindlalt ning võitsid mängu 21-14, 23-21. Veerandfinaalis on eestlannade vastaseks inglannad Chloe Birch ja Sarah Walker.

Eelmisel aastal juunioride EM-l pronksmedali võitnud Kuuba ja Rüütel on oma esimest aastat täiskasvanute klassi alustanud edukalt. Aasta alguses Euroopa Karikaetpail Tallinnas mängisid nad finaalis ning kvalifitseerusid esmakordselt aprillis toimuvatele Euroopa Meistrivõistlustele, kuhu pääseb 32 parimat Euroopa paari.

Üksikmängus eestlannad esimesest ringist edasi ei jõudnud. Getter Saar (maailma edetabelis 137.) kaotas võistlustel teise paigutusega Chiew Sien Limile Malaisiast (maailma edetabeli 95.) 19-21, 8-21. Helina Rüütel jäi alla tšehhitar Katerina Tomalovale 22-20, 17-21, 11-21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles