Kriidi tiimi boss arvas, et Eestis elatakse kiviajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit.
Kalle Kriit. Foto: Cofidis

Cofidise meeskonnas sõitev jalgrattur Kalle Kriit meenutas lõbusat seika oma esimesest aastast Prantusmaa amatöörklubis.

«Mul läks pesumasin katki ja kuna keeleoskus oli olematu, siis vaatasin ühest vanast sõnaraamatust, et mismoodi prantsuse keeles sõna «pesumasin» on ning kirjutasin üles. Läksin paberiga klubi bossi juurde jutuga, et uut masinat oleks vaja. Boss vaatas mulle lolli näoga otsa ja ma ei mõistnud, miks ta minust aru ei saa. Mõtles ja rääkis oma naisega, kes ka minust aru ei saanud.

Lõpuks nad joonistasid mulle pildi, sellest, mida see minu «pesumasin» tähendab. Minu sõnaraamatu tõlge oli järgmine: suurele puutünnile tehakse lõke alla ja siis hakatakse seal pesu pesema/keetma. Hiljem, kui ma keele selgemaks sain, rääkisid nad mulle, et arvasid, et Eestis pestakse pesu siiamaani niimoodi ja et ma tahan kah endale sellist «pesumasinat»,» pajatab Kriit Eesti esimeses jalgrattaajakirjas Veloajakiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles