Triatleet Kaidi Kivioja saavutas MK-etapil karjääri parima tulemuse

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Kristjan Teedema

Nädal tagasi alanud triatlonihooaeg jätkus täna varahommikul Austraalias, Mooloolabas. Hooaja esimese MK-stardi tegi eestlanna Kaidi Kivioja, kes saavutades kümnenda koha. Aleksandr Latin näitas meeste seas 23. aega.

Mooloolaba sprindidistantsi ajaga 59.44 lõpetanud Kivioja kaotas võitjale Jodie Stimpsonile 1 minuti ja 13 sekundiga. Suurbritannia triatlonitäht oli parim ka nädalatagusel MM-sarja World Triathlon Series avaetapil Abu Dhabis.

«Lõpuks ometi selline ujumine, mis pani mind heasse positsiooni juba ratta alguses. Seekord küll teises grupis, aga tänu väga headele jooksujalgadele jõudsin finišisse kümnendana. Ja loomulikult väga rahulolevana, sest olin andnud endast tõesti kõik,» sõnas Kivioja Eesti Triatloni Liidu kodulehekülje vahendusel.

Eesti viimase nelja aasta parima naistriatleedi suurepärase hooaja alguse taga on kahtlemata Sydneys viibitud aeg, kus ta viimase kuu jooksul on treeninud ITU Development tiimi treeneri Mick Delamotte´i grupis. Austraalias plaanib eestlanna treenida kuni aprilli keskpaigani.

«See pole ilmselt väga üllatav, aga suurem tähelepanu on treeningutel läinud ikka ujumisele. 30+ kilomeetrised ujumisnädalad on minu jaoks tavalised. Tundub, et see on ka vilja kandnud ja tunnetan edasiminekut,» rääkis möödunud hooajal tavapäraselt viimaste hulgas veest väljunud Kivioja olümpia-aasta ettevalmistusest.

Järgmine MK-start toimub Kiviojal juba kolme nädala pärast, sedapuhku Uus-Meremaal, New Plymouthi MK-etapil. Uus-Meremaal stardib ka Aleksandr Latin, kes Mooloolabas sai 69 mehe konkurentsis kirja 23. aja.

Hispaanlase Mario Mola võiduga lõppenud võistlusel oli Latin kõrges mängus sees veel 5 km pikkusele jooksurajale suundudes, ent seal lõhuti seni ühtses tempos liikunud meeste grupp kiiresti lõhki. 25. jooksuaega näidanud eestlane ületas finišijoone kokkuvõttes 23. kohaga, mis Rio olümpia kvalifikatsioonipunkte arvestades on Latinile väärt tulemuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles