Mettis ja Minaškin võitsid Argentina MK-etapil hõbemedalid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis ja Grigori Minaškin.
Juhan Mettis ja Grigori Minaškin. Foto: Eesti judoliit

Grigori Minaškin ja Juhan Mettis võitsid Argentiina MK-etapil olümpiapunktidele lisa, kui mõlemad Eesti judokad võitsid hõbemedali.

Minaškin (-100kg) alistas eelringides kõik vastased ipponiga ning sarnaselt eelmise nädalavahetuse MK-etapiga kohtus finaalis noore grusiini Gviniashviliga. Grusiin läks matši hindega waza-ariga juhtima, seejärel Minaškin viigistas, sooritades waza-ari väärilise heite. Kohtumisest oli maadeldud 3 minutit, kui maailma reitingu kuues number grusiin enda paremuse siiski maksma pani ja teise waza-ari väärilise heite sooritas, mis andsid kokku võidu grusiinile. Minaškin võitis seega Lõuna-Ameerikas kahel järjestikusel nädalavahetusel kaks hõbemedalit ning teenis korralikult olümpiapunkte.

Mettis lisas eelmise nädalavahetuse Peruu pronksmedalile Argentina hõbemedali, kui võitis eelringides kõik vastased ipponiga. Finaalis ootas ees 2013. aasta MMi hõbemedalimees Rafael Silva. Kahjuks Mettis aga finaalis ei maadelnud, kuna ei tahtnud riskida poolfinaalis saadud põlvevigastuse süvendamisega ja seetõttu võeti vastu otsus finaalist loobuda.

Aleksandr Marmeljuk (-90kg) piirdus Argentiinas ühe võiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles