Dopingukahtluse alla sattunud Nadal alustab kohtuteed

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Endine Prantsusmaa spordi- ja tervishoiu minister Roselyne Bachelot väitis eile, et hispaanlase 2012. aastal tehtud seitsmekuuline võistluspaus oli suure tõenäosusega tingitud positiivsest dopinguproovist. Nüüd lubas Nadal Bachelot' kohtusse anda.

«Prantsusmaa minister peaks olema auväärne. Nüüd on aeg tema väidete vastu võidelda. Läheme tema vastu kohtusse. See võiks olla viimane süüdistus minu vastu. Ma olen sellistest asjadest väsinud. Olen minevikus lasknud asjadel omasoodu minna, aga enam seda ei juhtu,» rääkis Nadal BBC vahendusel.

Pärast seda, kui eelmise nädala alguses šokeeris venelannast tennisemängija Maria Šarapova üldust avaldusega, et on kasutanud keelatud ainete hulka kuuluvat meldooniumi, on sama aine tervitamisega vahele jäänud veel mitmeid vähem ja rohkem tuntud sportlasi.

Nadal reageeris Šarapova teadaandele tuliselt ja nõudis, et venelanna peab patustamise eest maksma täie rauaga. Seejärel saatus Nadal ka ise aastatel 2007-2010 ministriametit pidanud Prantsusmaa poliitiku poolt kahtlustuste alla. Varem on hispaanlase puhtuses kahelnud näiteks Prantsusmaa tenniselegend Yannick Noah ja Belgia tennisist Christophe Rochus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles