Tehnilise dopinguga vahele jäänud tipprattur andis alla ja loobus karjäärist

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Femke Van Den Driessche.
Femke Van Den Driessche. Foto: SCANPIX

Belgia naisrattur Femke Van den Driessche, kes kasutas cyclo-crossi MMi U23 vanuseklassi sõidus mootori abi, on otsustanud oma süütuse tõestamisest loobuda ning rattaspordist tagasi tõmmata.

Driessche jäi vahele Heusden-Zolderis toimunud cyclo-crossi MMil, kus tema rattast avastati mootor. Belglanna teatas selle järel, et tegemist pole tema rattaga ning tal pole aimugi, kuidas talle selline sõiduvahend sattus. Veidi hiljem tunnistas Driessche sõber Nico Van Muylder üles, et tegemist oli tema rattaga, kuid rohkem selgitusi sellele väitele ei järgnenud.

Juhtumit asus menetlema Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) eraldiseisev distsiplinaarkomisjon, kuid nüüdseks on Driessche otsustanud, et ta ei taha UCI-ga võidelda. «Pärast oma advokaatide ja perega konsulteerimist olen otsustanud lõpetada oma kaitsmise Aigle'is toimuval istungil,» teatas Driessche. «Olen otsustanud, et lõpetan oma cyclo-crossi karjääri. Šveitsis toimuvad istungid läheksid mulle liiga kalliks maksma. Õigeksmõistvat otsust pole loota, sest ratas oli minu alas,» nentis belglanna.

Esialgsete hinnangute järgi oleks UCI võinud mootorit kasutanud Driesschele määrata vähemalt kuue kuu pikkuse võistluskeelu ning 20 000 Šveitsi frangi suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles