Justyna Kowalczyk ei saa enam vabatehnikat sõita

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk kavatseb vabatehnikast loobuda.
Justyna Kowalczyk kavatseb vabatehnikast loobuda. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusatamises aastaid esikohtade eest võidelnud poolatar Justyna Kowalczyk ei jõudnud lõppenud hooajal MK-sarjas kordagi poodiumile. Sellegipoolest kavatseb ta tippkonkurentsis jätkata, aga teeb seda poole kohaga.

«Hakkan sõitma ainult klassikalises tehnikas. Pärast kahte põlveoperatsiooni pole ma enam võimeline vabatehnikat sõitma,» ütles kahekordne olümpiavõitja Norra väljaandele VG.

33-aastane Kowalczyk lisas, et talle annab jätkamiseks inspiratsiooni ei keegi muu kui 42-aastane laskesuusalegend Ole Einar Björndalen. «Hoolimata kõrgest vanusest paneb ta ikka püssi selga ja võidab. Ta on juba kõik saavutanud ja teeninud piisavalt raha, et kindlustada enda ja laste tulevik. Tal on fenomenaalselt suur kirg, tohutu energia ja hea tervis. Ta on oma ala kuningas ja inspireerib paljud. Muuhulgas ka mind,» kiitis poolatar äsja Holmenkollenis lõppenud MMil neli medalit võitnud Björndalenit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles