Euroopa liiga: Praha purustas Rooma, ManU ja Valencia langesid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sparta Praha tähistab ajaloolist võitu
Sparta Praha tähistab ajaloolist võitu Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas tegi eilses kaheksandikfinaali kordusmängus tõeliselt muljetavaldava esituse Praha Sparta, kes alistas võõral väljakul 3:0 Rooma Lazio.

Tšehhid läksid Borek Dockali, Ladislav Krejci ja Lukas Julise väravatest kohtumist juba avapoolajal juhtima ja Rooma enam raskest seisust välja ei suutnud tulla. Avamäng oli selles paaris lõppenud 1:1 viigiga ja seega jõudis Sparta kindlalt veerandfinaali.

Inglismaa klubide omavahelises vastasseisus tegid Manchester United ja Liverpool 1:1 viigi. Anthony Martial viis penaltist Unitedi küll juhtima, kuid Philippe Coutinho soololäbimurre avapoolaja viimastel sekunditel tõi tabloole viigi. Avamängust oli Liverpoolil kaasas 2:0 võit.

Konkurentsist langes ka Gary Neville’i juhendatav Valencia. Koduväljakul saadi Bilbao Athleticu küll 2:1 võit, kuid kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 2:2 viiki ja võõral väljakul löödud värav viis veerandfinaali baskid.

Viimasel kahel aastal Euroopa liiga meistriks kroonitud Sevilla võitis väravateta lõppenud avamängu järel kodus 3:0 Baselit. Dortmundi Borussia vormistas kindla võidu Tottenhami üle, kellest eile saadi jagu 2:1 (avamängu võitis Borussia 3:0).

Tulemused:

Leverkusen – Villareal 0:0 (kahe mängu kokkuvõttes 0:2)

Lazio – Praha Sparta 0:3 (1:4)

Valencia – Bilbao 2:1 (2:2*)

Anderlecht – Donetski Šahtjor 0:1 (1:4)

Braga – Fenerbahce 4:1 (4:2)

Man United – Liverpool 1:1 (1:3)

Sevilla – Basel 3:0 (3:0)

Tottenham – Dortmund 1:2 (1:4) 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles