Üks taekwondo alaliit toetab Ratast, teine Tõnistet

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taekwondo Londoni olümpiamängudel
Taekwondo Londoni olümpiamängudel Foto: SCANPIX

Eesti Taekwondo Liidu juhatus teatas täna, et toetab Jüri Ratase kandidatuuri Eesti Olümpiakomitee presidendi ametikohale. Eesti Taekwondo Föderatsioon on varem teatanud, et nemad toetavad valimistel Tõnu Tõniste kandidatuuri.

Jüri Ratas. Foto:
Jüri Ratas. Foto: Foto: Tairo Lutter

«Eesti Olümpiakomitee vajab juhti, kes üheaegselt panustab tippspordi arengusse ning näeb ka laiemat pilti. Toetame Jüri Ratast, sest ta mõistab erinevate spordialade olulisust ja rolli inimeste liikumisharjumuste ning mõtteviisi arendamisel. Oleme veendunud, et tema juhtimisel toetab EOK sportlike eluviiside edendamist igal tasandil,» rõhutas Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvart.

«Jüri Ratasel on selge visioon ja tegus meeskond, kelle toel Eesti olümpialiikumist ning sporti edasi viia. Ta on oma varasematel ametikohtadel selgelt tõestanud, et suudab luua sildu erinevate inimeste ja ühenduste vahel. Eesti sport vajab kindlasti senisest laiapõhjalisemat koostööd, mitte spordialade ja spordiinimeste vastandamist,» lisas Kõlvart.

Eesti Taekwondo Föderatsioon toetas esialgu alaliidu asepresidenti Märt Sultsi, kuid 11. märstil taandas Sults oma kandidatuuri. «Käesolevaga annan teada, et mina, Märt Sults, olen otsustanud lõpetada kandideerimise Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale,» teatas ta.  

Tõnu Tõniste. Foto:
Tõnu Tõniste. Foto: Foto: Arno Saar / Õhtuleht

«Tunnen, et olen tänaseks oma missiooni täitnud – toonud valguse kätte kriitilised kitsaskohad ning panustanud debatti uute ideedega, mis hakkavad loodetavasti idanema ning elama Eesti spordijuhtide mõtteis ja plaanides. Samuti on hea meel, et avalikkus on hakanud eristama kahte samanimelist spordiala - Taekwondo Föderatsioon kui olümpiaala esindaja ja Taekwondo Liit kui enesekaitselise ala esindaja.»

Ta jätkas: «Olen erinevates debattides ja kohtumistel tundma õppinud teisi kandidaate ja nende põhimõtteid. Nende seast eristub mees, kellel on konkreetne plaan, vajalikud kogemused ja sobivad isikuomadused Eesti spordi juhtimiseks. See mees on Tõnu Tõniste.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles