Dopingukütte abistanud tennisisti võistluskeeldu lühendati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Odesnik
Wayne Odesnik Foto: SCANPIX

Kuigi USA tennisistile Wayne Odesnikile määrati Austraaliasse keelatud ainete transportimise eest kaheaastane võistluskeeld, otsustas Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) tema karistust poole võrra vähendada.

Odesnik võeti 2. jaanuaril Austraalias Brisbane’i lennujaamas kinni, tolliametnikud leidsid tema pagasist kaheksa väikest pudelit, millest igaüks sisaldas kuus milligrammi kasvuhormooni, vahendab uudisteagentuur AP.

Kuigi Odesnik eitas kasvuhormooni kasutamist, tunnistas ta märtsis kohtus, et transportis keelatud aineid Austraaliasse ning talle määrati rohkem kui 8000 Austraalia dollari suurune rahatrahv.

Kõik Odesnikult võetud dopinguproovid on olnud negatiivsed, ent sellest hoolimata määras ITF talle maikuus kaheaastase võistluskeelu, mis hakkas tagasiulatuvalt kehtima 2009. aasta 29. detsembrist.

Nüüd aga teatas ITF, et kuna Odesnik on neid dopinguvastases võitluses abistanud, otsustati tema võistluskeeldu lühendada ja ta saab juba alates 29. detsembrist taas võistelda. Mil viisil Odesnik neid abistas, ei soovinud ITF täpsustada.

Odesnik alustas oma profikarjääri 2004. aastal, tema senine parim edetabelikoht on olnud 77.

«Olen väga põnevil, et saan tenniseväljakutele naasta ja võistelda oma armastatud spordialal,» seisis Odesniku meediale saadetud avalduses. «Olen selle vahepealse aja jooksul palju õppinud ja mõistan nüüd veelgi rohkem, et see on tõeline privileeg, et olen professionaalne sportlane. Tahan tänada oma perekonda, sõpru ja fänne, kes sel raskel ajal mulle toeks olid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles