Täna: Niit ja Balta võistlevad Portlandi sise-MMil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Tairo Lutter

Portlandis alanud kergejõustiku MMil tulevad reedel starti ka eestlased Marek Niit ja Ksenija Balta. 

400 m eeljooksud algavad Eesti aja järgi kell 20.45 ja Niit on stardis kolmandas jooksus. Eestlase vastasteks on Ricardo Chambers (isiklik rekord 45,64), Alberth Bravo (45,21), Emmanuel Dasor (46,21), Bralon Taplin (45,20) ja Yavuz Can (46,20). Niidu siserekord on 45,99, kuid tänavuse aasta tippmarki püstitades mõõdeti mehe ajaks 46,81. Kokku on 400 m jooksus üles antud 32 võistlejat. Igast eeljooksust pääseb otse edasi kaks kiiremat. Kaks võistlejat pääsevad poolfinaali aegade võrdlusega.

Ööl vastu laupäeva, Eesti aja järgi kell 3.55 algab naiste kaugushüpe, kus teiste seas asub võistlustulle ka Ksenija Balta. Tänavu 6.76 hüpanud Balta on võistlejaterivis üheksas. Kokku on tal 15 konkurenti, kellest kuue isiklik tippmark on rohkem kui seitse meetrit. Balta rekord on 6.87.

Tänavu on MMil võistlevatest naistest seitsme meetri piiri ületanud vaid austraallanna Brooke Stratton, kes hüppas välistingimustes isiklikuks tippmargis 7.05.

Nii isiklike rekordite kui ka hooaja tippmarkide võrdlus asetab Balta kaheksandale kohale. Just kaheksa naist pääsevad ka finaali ja saavad sooritada kolm lisahüpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles