221 cm pikkune Läti imemees pannakse heitlema hoopis väikeste äärtega?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Rambis ja Kristaps Porzingis.
Kurt Rambis ja Kristaps Porzingis. Foto: SCANPIX

Vähemalt selle hooaja lõpuni korvpalliliiga NBA klubi New York Knicksi peatreeneriks määratud Kurt Rambis on teinud huvitavaid avaldusi 221 cm pikkuse lätlasest uustulnuka Kristaps Porzingise osas.

Kui suurem osa korvpallivaatlejaid näeb lätlase tulevikku keskmängijana, siis Rambis vaatab hoopis teises suunas. «Porzingis on väga atleetlik ja mitmekülgne, seega võib ta vahepeal hakata mängima ka nr. 3 koha peal (väikese ääremängija positsioonil - toim),» rääkis juhendaja Wall Street Journalile.

Samas on Rambis kritiseerinud Porzingise viskevalikut. «Ta sooritab mõningaid pealeviskeid, mis mulle absoluutselt ei meeldi. Ta peaks küsima rohkem palli korvi alla,» ütles ta. Pärast seda, kui Knicksi eelmine peatreener Derek Fisher veebruari alguses vallandati, ongi Porzingise kolmeseüritused vähenenud, aga sama on juhtunud ka tema efektiivsusega. Väljakult on ta viskeid tabanud vaid 39 protsendiga ning langenud on ka tema lauapallide arv.

Suvel peab Phil Jackson langetama otsuse, kes Knicksi uuel hooajal juhendama hakkab. Rambise võimalused uus leping teenida pole sugugi väiksed, hoolimata sellest, et ta pole peatreenerina seni midagi positiivset näidanud. Aastatel 2009-2011 tüüris ta Minnesota Timberwolvesi ja siis võideti 164st mängust vaid 32. Knicksiga on sama näitaja olnud 15st 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles