Kuningas Eaton tegi kodulinnas kolmanda MM-kullaga ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Eaton.
Ashton Eaton. Foto: SCANPIX

Portlandis toimuvatel kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustel püstitas mitmevõistluse valitseja Ashton Eaton meeste seitsmevõistluses 6470 punktiga uue hooaja tippmargi ning võitis kolmanda kuldmedali, tehes sellega ajalugu.

Varem pole ükski mees suutnud sise-MMil kolm korda mitmevõistluse võitjaks tulla. Kahe kullani olid varem jõudnud Bryan Clay ja Roman Šebrle. Eatoni üksikalade tulemused olid järgmised: 6,81 (60 m jooks) - 8.08 (kaugushüpe) - 14.16 (kuulitõuge) - 1.99 (kõrgushüpe) - 7,78 (60 m tõkkejooks) - 5.10 (teivashüpe) - 2.35,22 (1000 m jooks).

Seekordsest võidusummast enamat on suutnud vaid Eatoni kuulus kaasmaalane Dan O'Brien ning Eaton ise. Neli aastat tagasi kogus ta Türgis esimest MM-kulda võites tänaseni maailmarekordiks olevad 6645 punkti ja kaks aastat hiljem Sopotis peetud MMil napilt vähem ehk 6632 punkti. Enne seda oli ta 2010. aasta maailmarekordi O'Brienilt 6499 punktiga enda nimele võtnud ning viinud seejärel 2011. aastal Tallinnas kõigi aegade tipptulemuse 6568 punktini.

Eatoni enda sõnul oli tal kullast ja tulemusest aga üsna ükskõik, sest enim rõõmu valmistas talle naise Brianne Theisen-Eatoni kuldmedal naiste mitmevõistluses. «Mitte ükski minu selle nädalavahetuse tegu ei ole tema saavutusega võrreldav. Just tema võit tegi mu nädala rõõmsaks. Temale kuulub peaosa,» lausus Eaton pärast kullavõitu.

Hõbemedali sai Portlandis ukrainlane Oleksi Kasjanov, kes kogus 6182 punkti. Pronks kuulus 6126 punktiga isikliku rekordi püstitanud sakslasele Matthias Bruggerile, kes edestas vaid kaheksa punktiga ameeriklast Curtis Beachi.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles