Alonso: tahtsin autost ruttu välja saada, sest teadsin, et ema muretseb

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso ja Esteban Gutierrez pärast Austraalia GP-l tehtud avariid.
Fernando Alonso ja Esteban Gutierrez pärast Austraalia GP-l tehtud avariid. Foto: SCANPIX

Vormel-1 hooaja avaetapil karmi avarii teinud Fernando Alonso tunnistas, et ei saanud pärast kokkupõrget õieti arugi, kus ta täpselt on. Küll aga teadis hispaanlane täpselt, et peab kõigi rahustamiseks autost kiirelt välja saatma, kuna ka tema ema vaatas telerist etappi.

Sellises olukorras pole sul õieti aimugi, kus sa oled. Lihtsalt lendad ja siis näed taevast, maad, taevast, maad – kõik on segamini. Kui auto lõpuks seisma jäi, nägin pilu, kust välja pugeda. Tegin seda kiiresti, sest teadsin, et ema vaatab sõitu ja kodused muretsevad!» vahendab Autosport hispaanlase sõnu.

«Aga ma ei saanud ikkagi aru, kus viibin, sest auto oli rajast nii kaugele lennanud. Autos istudes tunduvad sellised hetked alati märksa kauem kestvat kui kõrvalt vaadates. Tahad, et see kõik lõpeks, aga ei lõpe, see muudkui kestab ja kestab. Üsna hirmuäratav!» tunnistas Alonso.

Ehkki avarii nägi hirmus välja, vaatasid arstid hispaanlase üle ja tunnistasid ta täiesti terveks. «Põlved on natuke valusad, aga see tuleb sellest, et põrkad kokpitis igale poole vastu. Muidu on kõik okei. Eks ma ütlen homme hommikul pärast ärkamist täpsemalt!» muigas Alonso, kelle mõte läks võidusõitja kombel pärast avariid kiirelt enda heaolult tulemusele.

«Algul tänad taevast, et terveks jäid ja midagi tõsist ei juhtunud, aga teine mõte on kohe pettumus, sest sõit jääb ju lõpetamata. Ilmselt oleme sellest jõuallikast lõplikult ilma, sest auto purunes täielikult. Kurb, aga mis teha,» nentis Alonso.

Foto: SCANPIX
Foto: MAX BLYTON/AFP
Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles